Sănătate

Noi detalii în cazul pacientului mort într-un spital din București, în dosarul medicilor reținuți pentru omor calificat

Procurorii au adus, joi, 8 august, noi precizări în legătură cu decesul unui pacient de la un spital din Bucureşti, care a intrat în stop cardio-respirator, după ce două doctoriţe i-ar fi redus brusc doza de noradrenalină.

Noi detalii în cazul pacientului mort într-un spital din București, în dosarul medicilor reținuți pentru omor calificat. | Foto: Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București - Facebook Noi detalii în cazul pacientului mort într-un spital din București, în dosarul medicilor reținuți pentru omor calificat. | Foto: Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București - Facebook

 

 


Procurorii au adus, joi, noi precizări în legătură cu decesul unui pacient de la Spitalul "Sf. Pantelimon", care a intrat în stop cardio-respirator, după ce două doctoriţe i-ar fi redus brusc doza de noradrenalină, substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale.

 


Astfel, Parchetul susţine că, înainte ca medicii să-i scadă, pentru a doua oară, doza de noradrenalină, starea pacientului se îmbunătăţise.

„Pacientul în vârstă de 54 de ani a fost internat în spital în data de 17 martie, iar pe fondul agravării stării de sănătate a fost transferat la ATI în data de 25 martie. În data de 26 martie are loc prima reducere bruscă a dozei de noradrenalină. În zilele următoare, starea pacientului s-a îmbunătăţit, el fiind chiar vizitat de familie. În data de 4 aprilie are loc a doua reducere a dozei de noradrenalină şi survine decesul”, a transmis un reprezentant al Parchetului.


Alexandru Rafila nu va demisiona

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat că nu va demisiona, în condițiile în care doi medici de la Spitalul „Sf. Pantelimon” Bucureşti au fost reţinuţi miercuri de procurori pentru omor calificat, în dosarul deceselor suspecte de la Secţia ATI. 

CITEŞTE ŞI
Doi medici de la un spital din Bucureşti, reținuți pentru omor calificat în cazul deceselor suspecte de la ATI

El a precizat că nu este responsabilitatea sa, iar cine este vinovat să plătească.


„Trebuie să ne aducem aminte de tot ceea ce fac medicii şi nu trebuie să blamăm în bloc acest corp profesional. Trebuie să ne asigurăm că activitatea medicală la Spitalul «Sfântul Pantelimon» va continua. Vreau să discut cu şefii secţiilor din Spitalul Pantelimon, cu medicii de la Secţia de Terapie Intensivă şi să găsim împreună o soluţie. Presiunea publică de blamare a corpului medical în corpore nu cred că este un răspuns pe care trebuie să îl încurajăm. Cine este vinovat să plătească”, a declarat Alexandru Rafila. 

Grevă spontană a medicilor de la ATI

Medicii de anestezie şi terapie intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon au intrat, joi, în grevă spontană, asigurând doar urgenţele, garda şi tratamentul pacienţilor aflaţi în secţia ATI, a anunţat Bogdan Socea, managerul spitalului. 


El a precizat că medicii „reclamă atitudinea şi climatul în care lucrează”. 

„Medicii de anestezie şi terapie intensivă care sunt în spital au hotărât să intre într-o grevă spontană şi să nu dea anestezie la pacienţii cronici sau programaţi. Sigur, asigură urgenţele, garda, plus pacienţii care sunt în terapie. Au fost amânate, la prima oră, zece intervenţii. Au spus că pregătesc o hârtie în care vor semna toţi că îşi dau demisia din contractul cu gărzile şi cu spitalul”, a spus Bogdan Socea.

CITEŞTE ŞI
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cere demisia conducerii unui spital din București, în contextul anchetei privind morțile suspecte de la Secția ATI

Întrebat dacă va mai putea funcţiona spitalul fără medici ATI, Bogdan Socea a răspuns că toată greva va însemna un blocaj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la un spital din București. 20 de pacienți ar fi murit în patru zile la secția ATI a unității medicale, după administrarea incorectă a unui medicament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter