Sănătate

Pudra de Matcha. Beneficii şi recomandări de consum. Susţine sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte memoria.

Matcha este o formă de ceai concentrat, ce se obţine din frunzele tinere de ceai verde. Are diverse beneficii pentru sănătate.

Pudra de Matcha | Foto: pixabay.com Pudra de Matcha | Foto: pixabay.com

 

 


Matcha este o formă de ceai verde concentrat, ce se obţine din frunzele tinere de ceai verde. Plantele sunt crescute în mod specific, protejate de razele soarelui, la umbră, ceea ce le oferă un profil nutriţional unic.

 


Matcha are un conţinut mai mare de cofeină, pentru că se foloseşte întreaga frunză de ceai verde măcinată, scrie sfaturimedicale.ro.

Ce gust are matcha?

Matcha are un gust amărui, ierbos. Culoarea este verde intens. Conţine mai multă coferină decât ceaiul verde obişnuit, însă nu are aceleaşi efecte precum cafeaua. 


Matcha este bogată în catechine, o clasă de compuşi vegetali din ceai ce acţionează ca antioxidanţi naturali. Atunci când pudra de matcha se amestecă cu apă caldă şi băutura obţinută este consumată, practic toţi nutrienţii din întreaga frunză sunt consumaţi. 

Beneficiile pudrei de matcha

Dacă este inclusă în alimentaţie, matcha, poate creşte aportul de antioxidanţi, ceea ce ajută la reducerea riscului de apariţie a mai multor boli. 


CITEŞTE ŞI
Beneficiile uleiului de cocos. Cinci motive să îl foloseşti.

Beneficii:
- ceaiul matcha este bogat în antioxidanţi;
- matcha poate avea efecte neuroprotectoare. Matcha poate îmbunătăţi atenţia, timpul de reacţie şi memoria;
- matcha are beneficii pentru sănătatea mintală şi starea de bine. Matcha conţine şi teanină şi clorofilă. Un beneficiu al teaninei este efectul asupra neurotransmiţătorilor. Anumiţi neurotransmiţători influenţează starea de bine. De exemplu, serotonina ajută la reglarea sentimentelor pozitive, dopamina conferă o senzaţie de bucurie;
- matcha oferă protecţie hepatică;
- matcha poate să susţină sănătatea inimii.

Recomandări de consum

Pudra de matcha poate fi preparată cu lapte sau apă. De asemenea, ea mai poate fi folosită pentru ceaiuri şi prăjituri.


CITEŞTE ŞI
De ce să consumi spirulină? Cinci beneficii pentru sănătate.

Cum se prepara matcha?

Pudra de matcha se poate pregăti cu apă fierbinte sau cu lapte. Astfel se obţine ceai de matcha, respectiv matcha latte. Reţeta pentru matcha este de 1 linguriţă de pudră de matcha la 60 ml lichid fierbinte, dar nu clocotit. Se recomandă ca pudra de matcha să fie cernută înainte, pentru a nu se forma cocoloaşe. Se amestecă bine până la dizolvarea completă, iar apoi se completează cu apa fierbinte (sau lapte) până se obţine cantitatea dorită.

Pentru prepararea pudrei de matcha se foloseşte un pămătuf din bambus, numit chasen. Nu se amestecă prin mişcări circulare, ci înainte şi înapoi, de la stânga la dreapta sau în zig-zag. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

10 beneficii dovedite ale ceaiului verde. E una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă

Băutura care scade riscul de diabet. Dacă o consumi zilnic previne bolile cerebrale și reduce colesterolul „rău” din organism

Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă

abonare newsletter