Sănătate

Apel la donare de sânge, în Cluj. Număr redus de donatori în perioada concediilor.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj lansează un apel pentru donarea de sânge, în condițiile în care numărul donatorilor s-a redus substanțial în perioada concediilor.

Apel pentru donarea de sânge, în Cluj. Număr redus de donatori în perioada concediilor. |Foto: Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj Apel pentru donarea de sânge, în Cluj. Număr redus de donatori în perioada concediilor. |Foto: Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj

 

 


Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj a lansat un apel către clujeni pentru donarea de sânge, pentru asigurarea stocului necesar în această perioadă. 

Nevoie crescută de sânge, la Cluj

În prezent există o nevoie acută de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, mai ales pentru grupele A + și A-, O -, B – și AB-.


Dragi donatori.
Datorită nevoilor crescute de sânge ale spitalelor și în această perioadă de concedii, și cum numărul donatorilor a scăzut, este mare nevoie de sânge pe grupele A+, A negativ și O negativ, B negativ și AB negative”, semnalează Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook

Donatorii cu grupele de sânge deficitare sunt așteptați la donare pe tot parcursul săptămânii viitoare, până vineri, 23 august, în intervalul orar 7:30-13:30. 


„Vă așteptăm la donare, respectându-se condițiile de acceptare
Iar donatorii de grupa B+, datorită stocului excedentar pe care îl avem, sunt rugați să-și amâne donarea pentru această perioadă, dacă este posibil”, arată sursa citată. 

Pentru a evita aglomerația, donatorilor li se recomandă să se programeze pe una din cele două platforme de programare, Donorium.ro și BlooDoChallenge.


De asemenea, donatorii sunt sfătuiți să bea cel puțin 1,5 litri de apă înainte de a se prezenta la donare și să servească un mic dejun ușor.

De la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masă acordate de centrele de transfuzii sanguine a fost majorată la 280 de lei


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nevoie urgentă de sânge la Cluj! Donatorii sunt chemați să facă o faptă bună.

Ultimele Stiri
abonare newsletter