Sănătate

40 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate în România, în ultimele 3 luni. Au fost înregistrate şi 4 decese.

Virusul West Nile s-a răspândit în România, în ultimele 3 luni.

Peste 40 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate în România, în ultimele 3 luni. Au fost înregistrate şi 4 decese. | Foto: depositphotos.com Peste 40 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate în România, în ultimele 3 luni. Au fost înregistrate şi 4 decese. | Foto: depositphotos.com

 

 


Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat joi că, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile - 3 iunie şi până pe 5 septembrie, s-au înregistrat 47 de cazuri, dintre care 40 confirmate şi 7 probabile.

 


Potrivit INSP, au fost înregistrate patru decese în urma infecţiei cu virusul West Nile - trei în judeţul Suceava şi unul în Bucureşti.

CITEŞTE ŞI
Țânțarii se înmulțesc rapid în Europa, aducând riscul unor boli periculoase. Cum ne putem apăra

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire - 14 - s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 - 79 de ani şi 11 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.


În urmă cu două săptămâni, un caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile a fost înregistrat la Cluj. 

CITEŞTE ŞI
20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate în România. Un caz este la Cluj!

INSP face o serie de recomandări pentru populaţie, şi anume să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Al doilea caz de infecție cu virusul West Nile, confirmat în acest sezon. Un bărbat din Mureș a fost internat cu encefalită.

Primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat în acest sezon în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter