Sănătate

Ingredientul „secret" din cafea care ajută la slăbire

Un nou studiu realizat de cercetătorii danezi sugerează că un compus natural din cafea, numit cafestol, ar putea avea beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Cafestolul, un compus natural din cafeaua nefiltrată, poate ajuta la pierderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale. Foto: pixabay.com Cafestolul, un compus natural din cafeaua nefiltrată, poate ajuta la pierderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale. Foto: pixabay.com

 

 


Cercetarea, publicată în revista Nutrients, arată că acest ingredient ar putea ajuta la pierderea în greutate și reducerea grăsimii corporale, potrivit Medical News Today.

 


Cafestolul se găsește în special în cafeaua nefiltrată, cum ar fi cafeaua fiartă, turcească, preparată la presa franceză sau espresso. Studiul a implicat 40 de adulți cu risc crescut de diabet de tip 2, care au primit fie 6 miligrame de cafestol de două ori pe zi, fie un placebo, timp de 12 săptămâni.

Cafestol: Compusul din cafeaua nefiltrată care promite pierdere în greutate

Rezultatele au fost mixte, dar promițătoare. Participanții care au luat cafestol au pierdut în medie 880 de grame în greutate, în timp ce grupul placebo s-a îngrășat  920 de grame. 


De asemenea, volumul de grăsime viscerală (grăsimea din jurul organelor) a scăzut cu aproximativ 400 de mililitri la cei care au luat cafestol.

CITEȘTE ȘI: Cafea plină de E-uri! Numai cafea nu este în cutiile din supermarket.

Dr. Thomas M. Holland, profesor asistent la Universitatea RUSH, explică: „Cafestolul poate funcționa prin îmbunătățirea metabolismului grăsimilor, ceea ce duce la scăderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale".


Însă studiul a avut și câteva surprize. 

Contrar așteptărilor, cafestolul nu a îmbunătățit sensibilitatea la insulină sau toleranța la glucoză, factori importanți în prevenirea diabetului de tip 2. Ba chiar a existat o ușoară creștere a acizilor grași liberi, ceea ce ar putea sugera o creștere nedorită a rezistenței la insulină.


Cafestolul din cafea: Aliatul surprinzător în lupta cu kilogramele în plus

Alyssa Simpson, dietetician, avertizează: „În timp ce cafestolul pare să ajute la pierderea în greutate, acesta ridică și preocupări din cauza potențialului său de a crește rezistența la insulină".

Pentru cei interesați să beneficieze de efectele potențiale ale cafestolului, experții recomandă consumul moderat de cafea nefiltrată, preferabil organică și măcinată acasă. Se sugerează evitarea adăugării de zahăr sau creme bogate în grăsimi, care ar putea anula beneficiile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel mai bun moment al zilei pentru a-ți bea ceașca zilnică de cafea

Machiajul, obstacol NEAȘTEPTAT în slăbire. Avertismentul unui medic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter