Sănătate
De post, dar nu prea sănătos. Burgerii vegetali conțin cantități uriașe de sare și aditivi.
Produsele vegetale tip burger sau gyros, vândute în marile lanțuri de restaurante fast-food, conțin numeroși aditivi alimentari și cantități semnificative de sare și grăsimi, chiar dacă sunt promovate ca alternative pentru perioada postului.
Burgerii vegetali vânduți în marile lanțuri de fast-food conțin între 7 și 20 aditivi alimentari și cantități mari de sare, grăsimi și zahăr, deși sunt promovate ca alternative pentru post. Foto: depositphotos.com
Analiza InfoCons a vizat produsele din șase lanțuri mari de restaurant.
Datele arată că toate produsele conțin cel puțin 7 aditivi alimentari (E-uri). Unele produse ajung să aibă până la 20 de E-uri în compoziție.
Avertisment pentru postul Crăciunului: Burgerii vegetali din fast-food conțin până la 20 de E-uri
Două treimi dintre produse conțin sau pot conține lapte, deși sunt promovate ca fiind de post.
CITEȘTE ȘI: Alarmant! Peste 4000 de alerte pentru produse alimentare emise în 2024.
Cei mai frecvenți aditivi găsiți în aceste produse sunt: guma xantan (E415) - în 83,66% din produse, esteri mono și diacetiltartici (E472e) - în 66,67% din produse, amidon modificat (E1422) - în 66,67% din produse, sorbat de potasiu (E202) - în 66,67% din produse și acid ascorbic (E300) - în 66,67% din produse.
Un burger vegetal poate conține până la 55,44 grame de grăsimi, până la 13,86 grame de zahăr, până la 5,94 grame de sare, respective între 193,5 și 504 calorii la 100 de grame de produs.
Surpriză neplăcută în mâncarea de post
Specialiștii recomandă consumatorilor să folosească aplicația sursei citate pentru a verifica numărul de E-uri și valorile nutriționale ale acestor produse înainte de a le consuma.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: