Sănătate

Echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”. Investiție de peste un milion de lei.

Noi dotări pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Echipament medical pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” | Foto: Consiliul Judeţean Cluj Echipament medical pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” | Foto: Consiliul Judeţean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a dotat Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” cu noi echipamente medicale și produse destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

 


Cu o valoare totală de 1.344.371 lei, la care se adaugă TVA, dotările au fost achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

„Aceste echipamente au o importanță aparte și un rol esențial în ceea ce privește prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale. Ne dorim să oferim un plus de siguranță și confort atât pacienților, cât și întregului personal al acestui bastion al luptei împotriva tuberculozei și a altor afecțiuni pulmonare grave întrucât sănătatea este bunul cel mai de preț!”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 


Echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Una dintre cele mai importante dotări achiziționate este sistemul de spectrometrie de masă MALDI-TOF pentru identificarea microorganismelor / fenotipurilor de rezistență. În Laboratorul Național de Referință pentru Tuberculoză din Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” MALDI-TOF are un rol esențial în diagnosticul modern al tuberculozei și al micobacteriozelor, facilitând identificarea rapidă și precisă a speciei și contribuind la stabilirea unui tratament adecvat și la îmbunătățirea managementului pacienților cu aceste infecții. Astfel, laboratorul este primul din țară care folosește această metodă pentru culturi de micobacterii, una dintre cele mai cunoscute micobacterii fiind cea care cauzează tuberculoza. Identificarea bacteriană prin MALDI-TOF a devenit o metodă de referință în microbiologia clinică datorită rapidității, preciziei și costurilor reduse în diagnosticarea infecțiilor.

CITEŞTE ŞI
Pas important pentru modernizarea Spitalului Clujana. O clădire importantă a spitalului, cedată din patrimoniul Consiliului Județean către Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj a fost dotată cu un incubator pentru microbiologie, 16 sisteme de purificare și dezinfectare a aerului în încăperi, cinci nebulizatoare și patru seturi de măsurare a diurezei.


Totodată, la spital au mai fost livrate un kit de testare rapidă a suprafețelor, un sistem UV pentru testarea dezinfecției mâinilor, un sistem UV pentru testarea dezinfecției suprafețelor, 300 de clanțe antibacteriene și 2000 de lavete din microfibră, reutilizabile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. O tânără mămică din Mehedinți a primit la Cluj o nouă șansă la viață. Nadim Al Hajjar, şeful secției de Transplant Hepatic a IRGH: „Era în fază terminală”

A fost aprobat un tratament îndelung așteptat de bolnavii de Alzheimer, blocat inițial de UE ca periculos

Ultimele Stiri
abonare newsletter