Sănătate

Lungimea degetelor poate prezice dependența de alcool

Lungimea degetelor noastre ar putea dezvălui predispoziția spre consumul de alcool, arată o descoperire făcută de cercetători.

Persoanele care au degetul inelar mai lung decât arătătorul tind să consume mai mult alcool. Foto: depositphotos.com Persoanele care au degetul inelar mai lung decât arătătorul tind să consume mai mult alcool. Foto: depositphotos.com

 

 


Studiul, publicat recent și citat de Science Alert, demonstrează că persoanele al căror deget inelar este mai lung decât arătătorul tind să consume cantități mai mari de alcool.

 


Legătura neașteptată își are originea încă din perioada prenatală, când suntem expuși la hormoni sexuali în uter. Bărbații, care produc mai mult testosteron în perioada fetală, prezintă de obicei un deget inelar mai lung. În același timp, atât fetușii masculini cât și cei feminini sunt expuși la estrogen din sângele mamei.

Degetul inelar mai lung decât arătătorul: Semnul neașteptat al predispoziției spre consumul de alcool

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Lodz, Polonia, au studiat această corelație pe un grup de 258 de studenți (169 femei și 89 bărbați). Participanții au completat testul de identificare a tulburărilor legate de consumul de alcool (Audit), care evaluează obiceiurile de consum.


CITEȘTE ȘI: Studiu îngrijorător. Doi din zece copii merg flămânzi la culcare.

Rezultatele au arătat că persoanele cu degetul inelar mai lung decât arătătorul au raportat scoruri mai mari la testul Audit și un consum săptămânal de alcool mai ridicat. Această corelație a fost observată la ambele sexe, dar s-a dovedit mai puternică în cazul bărbaților.

Studiu revolutionar în Polonia: Legătura surprinzătoare dintre forma degetelor și consumul excesiv de alcool

Studiul este cu atât mai relevant cu cât abuzul de alcool reprezintă o cauză tot mai frecventă de deces în Polonia. Cercetătorii sugerează că diferențele de gen în consumul de alcool ar putea fi influențate de modificările hormonale din perioada prenatală, când testosteronul și estrogenul își pun amprenta asupra dezvoltării fătului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Medicul dezvăluie ultimele clipe ale unei tinere ucise de alcool otrăvit în Laos: „În 30 de minute a intrat în comă"

Ultimele Stiri
abonare newsletter