Sănătate

Patru fructe recomandate de gastroenterolog pentru reducerea riscului de cancer de colon

Un gastroenterolog, cunoscut în mediul online ca „The Stomach Doc", a împărtășit recent pe Instagram patru fructe care pot contribui la reducerea riscului de cancer de colon.

Un gastroenterolog cunoscut ca „The Stomach Doc Un gastroenterolog cunoscut ca „The Stomach Doc

 

 


Dr. Joseph Salhab evidențiază importanța sănătății intestinale pentru starea generală de sănătate și recomandă consumul unor fructe bogate în fibre și antioxidanți, conform shefinds.com.

 


Potrivit Dr. Salhab, aceste fructe sunt:

Citrice - Bogate în antioxidanți și vitamina C, benefice pentru bacteriile intestinale. Această categorie include portocale, grepfrut, lămâi și lime.


„The Stomach Doc" dezvăluie fructele care protejează sănătatea colonului 

Kiwi - O sursă excelentă de fibre și nutrienți care susțin flora intestinală. Dr. Salhab menționează că kiwi stimulează și mișcările intestinale, contribuind la regularitatea digestivă.

Mere - Au un efect protector puternic pentru colon, acționând ca prebiotic. Medicul sugerează că merele pot fi făcute mai atractive pentru copii prin adăugarea de scorțișoară și miere.


Pepene roșu - Conform medicului, are unul dintre cele mai puternice efecte în reducerea riscului de cancer. Conținutul ridicat de licopen, un antioxidant potent, ar putea fi cheia acestui beneficiu. Pentru un efect protector suplimentar, Dr. Salhab recomandă combinarea cu lime.

Specialistul subliniază că sănătatea intestinală joacă un rol esențial în sănătatea generală, de la gestionarea greutății și bunăstarea mentală până la sănătatea colonului. 


CITEȘTE ȘI:
Ceai, fructe și legume recomandate pentru scăderea în greutate. Află cum să slăbești sănătos

În contextul creșterii ratelor de cancer de colon, în special în rândul adulților tineri, alegerea unei diete sănătoase devine tot mai importantă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Beneficiile fructelor de aronia. Ce sunt și cum pot fi consumate?

abonare newsletter