Sănătate

Consultaţii gratuite pentru clujenii diagnosticaţi cu psoriazis

Bolnavii vor beneficia de consultaţii gratuite la dermatolog, psiholog şi nutriţionist.

Psoriazisul este o boală dermatologică cronică care determină o creştere rapidă exagerată a celulelor pielii. Aceste leziuni pot varia ca dimensiuni şi au o localizare preponderent la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mâinilor, picioarelor şi pe spate. Această boală este cel mai des întâlnită la adulţi, dar poate apărea şi în rândul copiilor şi a adolescenţilor.

Datele arată că aproximativ 4% din populaţia României suferă de această boală, boală care durează o viaţă şi pentru care tratamentul costă în jur de 1.000 de euro pe lună.


Pentru a le mai uşura puţin viaţa clujenilor care suferă de psoriazis, ei vor beneficia de consultaţii gratuite la dermatolog, psiholog şi nutriţionist. Clujul se numără printre puţinele judeţe din ţară unde se va desfăşura această campanie gratuită.

Când se fac consultaţii?

Campania "Abordare multidisciplinară a psoriazisului" se va derula în perioada 1 aprilie-30 iunie în Timişoara, Iaşi, Cluj, Bucureşti şi Constanţa şi este organizată de Societatea Română de Dermatologie, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune și Leo Pharma.


Cei care sunt interesaţi să beneficieze în mod gratuit de consultaţii la dermatolog, psiholog sau nutriţionist trebuie să-şi facă programare la numărul de telefon 0720.977816 de luni până joi între orele 10.00-16.00. Conform reprezentanţilor societăţii, proiectul poate fi prelungit în funcţie de numărul de solicitări.

Psoriazisul duce la depresie

Cel mai grav este faptul că pacienţii care sunt diagnosticaţi cu această boală pot intra în depresie, iar conform reprezentanţilor Societăţii Române de Dermatologie există foarte multe cazuri în care pacienţii se gândesc la sinucidere din cauza acestei boli.


“Această afecțiune este asociată cu depresie, frustrări. Unul din 3 pacienți a avut gânduri de sinucidere din cauza acestei afecțiuni. Acești pacienți devin inhibați”, a transmis secretarul general al Societății Române de Dermatologie dr. Alin Nicolescu.

Factorii care declansează această boală sunt stresul, anumite medicamente (aspirina luată în exces), infecțiile (vegetații sau amigdalite). Specialiştii recomandă tratamente alternative cu unguente sau pilule, dar şi terapiile psihologice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter