Sănătate

Cazul HexiPharma nu e unic. În 2014, la Spitalul Elias, un medic a descoperit în dezinfectant bacterii care se dezvoltă în rahatul uman

Site-ul tolo.ro scrie că în urmă cu doi ani, la Spitalul Elias din Bucureşti, un medic a descoperit că în săpunul lichid cu care se spălau cadrele medicale pe mâini erau 2 milioane de bacterii pe mililitru.

Cazul HexiPharma nu e unic. În 2014, la Spitalul Elias, un medic a descoperit în dezinfectant bacterii care se dezvoltă în rahatul uman  Cazul HexiPharma nu e unic. În 2014, la Spitalul Elias, un medic a descoperit în dezinfectant bacterii care se dezvoltă în rahatul uman

Săpunul conţinea un germene, Serratia marcescens, care se dezvoltă în rahatul uman. Acest germene infectase în acele zile un bebeluş şi un bolnav de cancer, internaţi la Elias. “De la săpunul din spital bacteriile circulaseră și contaminaseră mîinile medicilor și, în final, sîngele pacienților”, scrie tolo.ro.

Săpunul cu germeni era produs de Romchim din Târgu Mureş. Ca să scape de Serratia marcescens, medicii de la Elias au fost siliți să înlocuiască tot sistemul prin care curgea săpunul lichid în saloane și săli de operație.


Ministerul Sănătăţii a fost informat, dar ministrul de atunci, Nicolae Bănicioiu a avut grijă să muşamalizeze cazul, la fel cum a făcut şi Patriciu Achimaş în cazul HexiPharma. “Tot ce a spus Nicolae Bănicioiu în 2014, în cazul Romchim, se regăsește în declarațiile lui Achimaș Cadariu din 2016, în criza Hexi Pharma. Și ministrul Cadariu a apărat ministerul și DSP-urile invocînd regulile europene în fața cărora am fi neputincioși. Felul în care sistemul sanitar a reacționat este similar!”, mai scrie tolo.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter