Sănătate

Tratament folosit experimental în Italia ar putea îmbunătăți starea pacienților cu coronavirus, chiar și a celor cu alte comorbidități

Un medicament experimental ar putea inhiba noul coronavirus, arată medicii de la Spitalul San Raffaele din Milano.

Tratament folosit experimental în Italia ar putea îmbunătăți starea pacienților cu coronavirus, chiar și a celor cu alte comorbidități Tratament folosit experimental în Italia ar putea îmbunătăți starea pacienților cu coronavirus, chiar și a celor cu alte comorbidități

Starea de sănătate a unui pacient de 71 de ani s-a îmbunătățit după zece zile de tratament. Pacientul făcea parte dintrăo categorie de persaone expuse la cel mai mare risc, cu diferite patologii, printre care hipertensiune arterială, insuficiență renală și hipercolesterolemie.

Medicii care au povestit despre cazul pacientului într-un studiu, i-au administrat medicamentul experimental: după 48 de ore de la începerea tratamentului, pacientul a arătat o îmbunătățire vizibilă a tuturor parametrilor anormali la momentul inițial, cu o ulterioară evoluție rapidă a amplului răspuns inflamator asociat cu COVID-19. De asemenea, s-a remarcat performanța respiratorie, cu o reducere treptată a necesității măștii de oxigen, pacientul ajungând să respire singur după zece zile.


Medicamentul experimental folosit de medicii italieni

Medicamentul experimental administrat „pacientului 1” se numește Amy-101 și aparține „inhibitorilor de complement”. Sistemul de complement este totalitatea proteinelor utilizate de sistemul imunitar pentru combaterea virușilor și bacteriilor. Un studiu asupra Sars-CoV-2 a demonstrat că activarea componentei C3 a sistemului de complement poate agrava boala.

„Acest lucru sugerează că inhibarea C3 poate atenua, de asemenea, complicațiile inflamatorii pulmonare ale infectării cu Sars-CoV-2”, au explicat cercetătorii într-un articol în revista „Nature”, citată de G4Media. Amy-101 țintește proteina C3, încercând să evite apariția „furtunii de citokine” aflate la originea agravării bolii. Medicamentul acționează în cursul „furtunii”, spre deosebire de alte două medicamente experimentale (tocilizumab și anakinra), care blochează interleukinele 6 și 1.


Rezultatele studiului la primul pacient căruia i s-a administrat medicamentul sunt pozitive și „indică faptul că inhibarea C3 are potențial de o nouă terapie antiinflamatoare la COVID-19 și deschide calea pentru studii sistematice prospective”.

CITEȘTE ȘI


Gazul care stă la baza medicamentului Viagra ar putea ajuta la tratarea pacienților cu coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter