Sănătate

Beard Brothers a donat ISU Cluj 10 frigidere mobile pentru transportul vaccinului anti-COVID

Voluntarii de la Beard Brothers au donat Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj 10 frigidere pentru transportul în condițiii optime a vaccinurilor anti-COVID.

 

 


Este vorba despre 10 frigidere mobile care păstrează temperatura optimă 2 grade - 8 grade Celsius pentru transportul vaccinurilor anti-COVID pe raza județului Cluj. Aceste echipamente vor fi folosite de către ISU Cluj și Ministerul Apărării Naționale. Valoarea achiziției este de 20.799 lei.

 


„Etapele următoare ale campaniei de vaccinare vor include un număr mai mare de persoane, drept pentru care și numărul dozelor ce urmează să fie distribuite va crește. Pentru a asigura un proces de distribuție mai rapid și mai sigur în centrele de vaccinare, Beard Brothers ne-au donat astăzi 10 cutii frigorifice transportabile, care vor suplimenta pe cele care le utilizăm deja.

Transportul dozelor de vaccin de la centrul regional de distribuție către centrele de vaccinare operaționalizate în județul nostru se realizează de către echipaje ale ISU și MApN”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.


Începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID

A doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat, într-o conferință de presă, că a doua etapă a campaniei de vaccinare, ce vizează aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta de peste 60 de ani și bolnavi cronici, ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie. Pentru începerea celei de-a treia etape, medicul Valeriu Gheorghiță vede începutul lunii aprilie ca „termen realist”.


„Estimăm că a doua etapă a vaccinării poate să înceapă după data de 15 ianuarie. A doua etapă va începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale - aproximativ 40.000 de persoane internate. Vaccinarea personalului se va face prin echipe mobile. Am dispus să se înceapă încă de acum obținerea consimțământului informat, inclusiv de la aparținători. Vorbim în a doua etapă de un total de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și bolnavi cronici. Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea cele de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare”, a declarat Valeriu Ghorghiță.

CITEȘTE ȘI


Etapa a treia de vaccinare anti-COVID19 ar putea începe în aprilie. Oricine se va putea vaccina

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter