Sănătate

Medicamente care previn și tratează Covid-19. Care medicamente nu au, de fapt, efect?

Deși vaccinarea este principalul instrument de protecție împotriva infecției, există medicamente care previn și tratează Covid-19 care sunt sigure și eficiente, despre care trebuie să știi.

Medicamente care previn și tratează Covid-19. Medicamente care previn și tratează Covid-19.

 

 


Medicamente care previn și tratează Covid-19. În pandemia de Covid-19, subiectul medicamentelor care ajută în tratarea infecției a fost unul foarte controversat și a creat confuzii în ceea ce privește ce e eficient și ce nu.

 


Chiar dacă unele medicamente au primit multă reclamă în pandemie și au fost descrise chiar ca „miraculoase” în mediul online, este important  să ne informăm din surse sigure pentru a afla dacă aceste medicamente ne fac mai mult bine sau rău.

În acest articol veți putea citi mai multe despre medicamentele care previn și tratează Covid-19, care au fost „declarate” eficiente și sigure de către experți mondiali, dar și despre medicamentele de care trebuie să vă feriți.


Există 10 medicamente pe care experții le-au selectat ca fiind eficiente în tratarea infecției de Covid-19 fiindcă sunt produse care previn infectarea cu Covid-19, reduc nevoia de spitalizare și previn pacienții spitalizați să ajungă în stadii critice sau chiar să moară, potrivit Comisiei Europene.

Medicamente care previn și tratează Covid-19. Forme ușoare și prevenție

Există trei medicamente care previn și tratează formele ușoare de Covid-19 și care au avut rezultat în urma trierii efectuate, care au la bază anticorpi antivirali monoclonali, antivirale de uz oral și modulatori imuni. Anticorpii antivirali monoclonali din aceste medicamente care previn și tratează Covid-19 mimează anticorpii naturali generați de sistemul imunitar împotriva Covid-19, potrivit Comisiei Europene.


Experții au dovedit că sunt medicamente foarte naturale și sigure. Acești anticorpi au ca efecte vindecarea unei infecții, în special când încă e devreme și simptomele sunt ușoare, și prevenirea unei eventuale infectări. Aceștia sunt administrați prin injecție.
Medicamente care previn și tratează Covid-19:

- Ronapreve, o combinație de doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals și Roche.
- Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology și GSK.
- Evusheld, o combinație de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab și cilgavimab, de la AstraZeneca.


CITEȘTE ȘI:

Medicamente NEAUTORIZATE pentru tratarea Covid-19, INTERZISE pe OLX. Anunțurile, blocate și eliminate

Medicamente care tratează Covid-19. Forme mai grave

Pe lângă cele menționate deja, mai există medicamente care tratează Covid-19, dar care sunt mai eficiente la formele mai grave. Acestea vizează antiviralele orale și imunomodulatorii.
Medicamente care tratează Covid-19 - antiviralele orale sunt molecule mici care blochează activitatea și replicarea virusului.

Ele trebuie administrate cât mai repede posibil după infectare, înainte ca virusul să cauzeze leziuni ale țesuturilor și organelor. Medicamentele se iau câteva zile la rând și sunt mai rezistente la variante ale Covid-19. Este vorba de:
- Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics și MSD (cunoscută sub denumirea de Merck în SUA și Canada).
- PF-07321332, de la Pfizer.
- AT-527, de la Atea Pharmaceuticals și Roche.

Medicamente care tratează Covid-19 - imunomodulatorii sunt medicamente care pot regla reacția excesivă a sistemelor imune, motiv pentru care pacienții trebuie să fie spitalizați. Aceste medicamente oferă tratament simptomatic pentru bolnavii care au forme grave, în ciuda vaccinării sau a anitviralelor administrate. Medicamente care tratează Covid-19, după aceste criterii:

- Actemra (tocilizumab), de la Roche.
- Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia.
- Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly.
- Lenzilumab de la Humanigen.

CITEȘTE ȘI:

Lista OFICIALĂ a celor 10 medicamente care tratează infecția COVID-19

Medicamente folosite în tratarea Covid-19 care nu au efect

Medicamentele despre care ați citit în acest articol sunt complet sigure și studiate de experți, dar există și altfel de medicamente folosite în tratarea Covid-19 care sunt considerate „miraculoase”, dar de fapt nu au efect sau chiar înrăutățesc situația pacienților.

Medicamente folosite în tratarea Covid-19 care nu au efect. Artemisinina este unul dintre „medicamentele” obținute din plante din Madagascar care au primit multă atenție și era considerat un remediu „miraculos”. Covid Organics e un produs realizat din planta artemisia sau artemisia annua, folosită cu succes în tratamentul malariei, la care se adaugă şi alte câteva plante medicinale indigene, potrivit dw.com. Cu toate acestea, încă nu există studii relevante care să-i dovedească eficacitatea în tratamentul anti-Covid.

Medicamente folosite în tratarea Covid-19 care nu au efect. Alte studii controversate aveau în vizor medicamentele tocilizumab şi sarilumab. Aceste substanţele sunt folosite de obicei în tratamentul artritei reumadoide şi se presupune că ar reduce semnificativ mortalitatea în rândul pacienţilor bolnavi de Covid-19. Deși guvernul britanic intenționează să folosească aceste substanțe, există un studiu care arată că nu reduc mortalitatea.

În ceea ce privește remdesivirul, un medicament cunoscut bine și în România, este un medicament foarte controversat. Institutul Robert Koch îl recomandă, dar are rezerve, iar în SUA este folosit în tratamentul contra COVID-19. Americanii se bazează pe studii care arată că preparatul ar reduce durata bolii, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nu există dovezi suficiente pentru a fi recomandat.
 

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunitar

Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

abonare newsletter