Sănătate

Primul deces provocat de varianta Omicron în România, înregistrat la o femeie

Primul deces provocat de varianta Omicron în România s-a înregistrat la Iași, acolo unde o femeie nevaccinată a fost răpusă de noua tulpină.

Primul deces provocat de varianta Omicron în România, înregistrat la o femeie Primul deces provocat de varianta Omicron în România, înregistrat la o femeie

 

Conform surselor Știrile ProTV,  persoana decedată în urma infectării cu Omicron este vorba despre o femeie de 75 de ani, nevaccinată, cu comorbidități. Ea ar fi ajuns în spital în urmă cu 10 zile, iar starea ei de sănătate s-a înrăutățit treptat.


„Pacienta în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecţie cu varianta Omicron, nevaccinată, cu multiple comorbidități: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală. În ciuda eforturilor şi a tratamentului de înalt profesionalism, decesul a survenit în data de 17.01”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase au recoltat probe și le-au trimis pentru secviențiere, fiind suspiciuni ridicate de infectare cu Omicron.


„Nu avem încă confirmarea prin secvențiere. În cadrul laboratorului nostru de biologie moleculară care este centru de screening pentru zona Moldova s-a ridicat suspiciunea înaltă de infecţie cu tulpina Omicron prin identificarea mutaţiilor specifice acesteia”, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

CITEȘTE ȘI:

Avertisment OMS despre tulpina Omicron: „Acesta rămâne un virus periculos, mai ales pentru cei care nu sunt vaccinaţi”

Două FOCARE cu tulpina Omicron, depistate în Cluj. Aproape 300 de cazuri, identificate în România

abonare newsletter