Sănătate

Previziuni despre Omicron. 1,000 de copii internați și 25.000 de cazuri noi pe zi. Medic: „Presiunea pe spitale va fi foarte mare”

Săptămâna viitoare ar putea fi atins vârful valului 5. Omicron se dovedește a fi mai periculos decât Delta în ceea ce îi privește pe copii, avertizează medicul Octavian Jurma.

Noi previziuni despre Omicron în rândul copiilor, făcute de medicul Octavian Jurma. Noi previziuni despre Omicron în rândul copiilor, făcute de medicul Octavian Jurma.

 

 


„Așa cum ne-am obișnuit din valul Delta, testările vor scădea în următoarea perioadă în încercarea de a tempera creșterea aparentă, însă presiunea ascendentă va face ca numărul zilnic de cazuri să crească până sâmbată, când e posibil să depășim recordul din valul 4-Delta.

 


Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice de peste 20.000 de cazuri noi încă de marți, și e posibil să trecem și de pragul de 25.000 de cazuri noi, care era vârful prognozei optimiste. Până la finalul săptămânii, vom depăși vârful de internări în randul minorilor din valul Delta. Omicron se dovedește mai periculos decât Delta pentru copii, așa cum a fost evident și din datele din Africa de Sud.

Dacă rata de creștere a internărilor copiilor se menține, săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depășirea pragului de 1.000 de copii internați în medie pe zi”, a explicat Jurma, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


El a mai arătat că încă din această săptămână, curba deceselor ar putea debuta și vom vedea o creștere abruptă a internărilor în rândul adulților. De asemenea, de săptămâna viitoare, „presiunea pe spitale va fi foarte mare”, a mai atras atenția medicul.

CITEȘTE ȘI:

Primul deces provocat de varianta Omicron în România, înregistrat la o femeie

abonare newsletter