Social

Acțiune de împădurire în zona Cheile Turzii. Au fost plantați 2000 de puieți de frasin, gorun și paltin de munte

În zona Cheile Turzii au fost plantați 2000 de puieți de frasin, gorun și paltin de munte, în cadrul unei acțiuni de împădurire a Consiliului Județean Cluj.

Împădurire în Cheile Turzii / Foto: Consiliul Județean Cluj Împădurire în Cheile Turzii / Foto: Consiliul Județean Cluj

 


Angajați ai Consiliului Județean Cluj, împreună cu salvamontiștii clujeni și cu sprijinul Ocolului Silvic Cluj și CERT Transilvania au participat la o amplă acțiune de voluntariat. Această acțiune a avut ca scop împădurirea unei zone din comuna Petrești de Jos, zona Cheile Turzii.


În cadrul acestei activități au fost plantați circa 2.000 de puieți din speciile gorun, frasin și paltin de munte.

„Menționăm faptul că autoritatea publică clujeană a mai inițiat activități destinate conservării mediului înconjurător și în anii precedenți, sprijinind, totodată, acțiuni de ecologizare a diferitelor zone din județ.


Pe această cale, Consiliul Județean Cluj dorește să sublinieze, o dată în plus, importanța protejării bogățiilor naturale de care județul Cluj dispune și a promovării unui comportament ecologic și responsabil față de natură”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

„Prindem rădăcini”

O altă plantație a fost făcută în zona Bunești, județul Cluj, de către voluntari din Cluj-Napoca. Acțiunea se numește „Prindem rădăcini” și a fost inițiată de CERT Transilvania.


În weekend, cei 120 de voluntari ai CERT au plantat „4.000 de copăceni”, pe o suprafață de 8.000 mp. „O nouă pădure, a XV-a oară când am prins rădăcini”, au spus reprezentanții CERT Transilvania.

Acțiunea de împădurire „Prindem rădăcini” a CERT Transilvania / Foto: CERT Transilvania - Facebook

Cei de la CERT, alături de parteneri și Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, spun că „prind rădăcini pentru viitorul sustenabil și verde pe care vrem să îl lăsăm moștenire copiilor noștri.”


Suprafața de împădurit a fost împărțită în parcele, pe care au acționat echipe formate din 5-6 voluntari. Fiecare participant a primit detalii de la voluntarii CERT Transilvania cu privire la parcela pe care urmează să își desfășoare activitatea de plantat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectele majore de infrastructură ale Clujului, contestate de cei care critică congestia din trafic. Boc: „Cei care se plâng de aglomerație sunt tot aceia care se plâng de ce se face”

Potențialul turistic al Cheilor Turzii va fi valorificat la maxim: terase, zonă de parcări și spații de camping. Tișe: „Încurajăm creșterea procentului de turiști”

Ultimele Stiri
abonare newsletter