Administrație

Proiectele majore de infrastructură ale Clujului, contestate de cei care critică congestia din trafic. Boc: „Cei care se plâng de aglomerație sunt tot aceia care se plâng de ce se face”

Proiectele de descongestionare ale traficului, precum metroul sau centura metropolitană, sunt contestate de aceiași clujeni care se plâng de aglomerația din oraș, consideră Emil Boc.

Proiectele Clujului, contestate de aceiași clujeni care cer soluții la problemele din trafic/Foto: monitorulcj.ro Proiectele Clujului, contestate de aceiași clujeni care cer soluții la problemele din trafic/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Primarul Emil Boc a susținut, joi, în cadrul unei intervenții radio, că cei care se plâng de problemele din trafic sunt primii care critică și proiectele propuse de Primărie pentru soluționarea acestora. 

 


De altfel, Boc a susținut ideea libertății de exprimare specifică democrațiilor sănătoase, dar s-a arătat deranjat de „rea-credință și dezinformare”. 

 


„În chestiunea aceasta legată de trafic, am observat câteva lucruri, așa ca tendință. 

În primul rând, în ceea ce privește traficul, cei care critică cel mai mult problema aglomerării și a congestiei sunt cei care critică cel mai mult și problemele de descongestionare – metrou, centura ocolitoare, trenul metropolitan, legătura Clujului cu Autostrada Transilvania etc.


Mi-am dat seama că îmi consum energia inutil, încercând să-i conving pe unii care oricum sunt setați în această direcție, doar să nege tot, doar să dărâme tot. 

Asta am observat: cei care se plâng de aglomerație sunt tot aceia care se plâng de ce se face. 


M-am focalizat pe ce trebuie să facem, să las libertatea de exprimare pentru că aceasta este democrația și trebuie să o acceptăm, dar să ne concentrăm pe lucrurile adevărate, pe lucrurile bune pe care le putem face pentru Cluj”, a declarat Emil Boc într-o întervenție radio locală. 

„Nu am nicio problemă cu critica, e necesară în societatea democratică, să ne-nțelegem. 

Ce mă deranjează pe mine, și asta e un pericol chiar la adresa democrației, este dezinformarea și reaua-credință intenționată. Când știi că nu este adevărat, știi asta. Sau când ești plătit să dezinformezi sau să linșezi”, a explicat primarul Emil Boc. 

Emil Boc a declarat că tema dezinformării reprezintă un pericol la adresa democrației nu doar în România, ci la nivelul Uniunii Europene, în condițiile în care critica poate comporta o componentă constructivă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre contestația metroului din Cluj: „Nu suntem în întârziere din perspectiva procedurilor legale”

Emil Boc, explicații despre centura metropolitană și metrou. „Românii își doresc o țară ca afară. O pot avea la Cluj-Napoca”. GALERIE FOTO

Soluții pentru dezvoltarea Clujului. USR propune transparentizarea și profesionalizarea proiectelor de infrastructură majoră: „Să discutăm deschis despre aceste teme”

Ultimele Stiri
abonare newsletter