Social

Momente de teroare în Baciu. Câini agresivi au intrat într-o curte și au omorât zeci de pui! „Copilul meu se joacă acolo!”

O familie din Baciu au avut parte de o experiență terorizantă din cauza unor câini agresivi, nesupravegheați. Au intrat în curte și au omorât zeci de pui.

Câinii prinși de hingheri și puii omorâți / Foto: cititor monitorulcj.ro Câinii prinși de hingheri și puii omorâți / Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Un cititor monitorulcj.ro ne-a contactat în legătură cu o problemă majoră, care îi pune în pericol atât pe părinții săi, cât și pe fetița în vârstă de 6 ani. 

 


În cursul zilei de marți, 4 iulie, doi câini agresivi nesupravegheați au pătruns în curte părinților săi din Baciu și au făcut ravagii! 

30 de pui omorâți de câini

Pe lângă pericolul la care au fost expuși locuitorii din acea gospodărie, câinii au intrat într-un țarc și au omorât aproximativ 30 de pui:


„În jurul orelor 9:00, la locuinta părinților mei din comuna Baciu au pătruns în curte doi câini de luptă nesupreavegheați de stăpân, fiind un pericol real pentru tatăl meu care se afla în curte în acel moment. A incercat să îi alunge, dar fără succes. Câinii au pătruns într-un țarc în care eu dețin mai mulți pui de carne și în câteva secunde au ucis aproximativ 30 de pui, plus alții pe care încă nu i-am găsit. Am contactat poliția de mai multe ori în acele momente și într-un final au venit la fața locului, unde nu prea au luat măsuri de securizare și îndepărtare a pericolului. Tatăl meu a fost pus să țină cu un par plasa țarcului în care se aflau câinii”, a declarat pentru monitorulcj.ro bărbatul. 

Într-un final au ajuns hingherii care au prins câinii periculoși și i-au dus într-un adăpost. Cititorul, însă, ne spune că la fața locului s-au prezentat și doi bărbați care s-ar fi dat drept propritarii câinilor: „Aceștia (n.r. - hingherii) au verificat dacă au cip câinii și nu aveau. La fața locului s-au prezentat doi indivizi pretinși proprietari ai câinilor care păreau că se cunosc cu domnii politiști prezenți la fața locului... discuția dintre aceștia fiind jovială, la persoana întâi”, ne-a mai relatat cititorul. 


Imagini de după incidentul de marți, cu hingherii, polițiștii și ceilalți oameni implicați / Foto: monitorulcj.ro

Cititorul ne-a spus că nu a fost satisfăcut de intervenția polițiștilor și că în cursul zilei de miercuri depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj.

„Menționez că în aceeași curte avem amenajat un părculeț de copii, unde copilul meu de 6 ani se joacă singur și doar un noroc a fost să nu fie în acele momente în curte”, a mai evidențiat bărbatul. 


Un țarc și un loc de joacă / Foto: cititor monitorulcj.ro

Răspunsul IPJ Cluj

Am solicitat informații și Inspectoratului de Poliție Județean Cluj în legătură cu incidentul petrecut marți, după ce am menționat toate faptele prezentate de cititorul nostru. Răspunsul a fost următorul: 

„La data de 4 iunie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Baciu au fost sesizați pentru a interveni într-o gospodărie situată în localitatea Baciu în curtea căreia ar fi pătruns doi câini agresivi care ar fi atacat și omorât mai multe păsări aflate în curte. La locul evenimentului, polițiștii au solicitat sprijinul unei asociații chinologice, cei doi câini fiind astfel capturați și transportați din respectiva locație. Au fost demarate verificări în cadrul cărora s-a constatat că animalele nu erau microcipate. În continuare sunt efectuate activități de către polițiști, în vederea identificării proprietarului animalelor și aplicarii măsurilor legale”, se arată în răspunsul IPJ pentru monitorulcj.ro

În prezent, câinii se află în grija asociației. Legat de sancționarea proprietarii câinilor, IPJ nu ne-a oferit mai multe detalii, motivând că ne va putea informa ca atare la finalizarea activităților. Vom reveni atunci cu noi detalii legate de acest caz.

Dacă ați avut probleme similare în județul Cluj, scrieți-ne pe WhatsApp la numărul +40 732 773 371.

Poliția, la fața locului / Foto: cititor monitorulcj.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inuman. Câini legați unul de celălalt în câmp, găsiți aproape înghețați.

Copil de 10 ani, SFÂȘIAT de trei câini scăpați dintr-o curte! Se află în stare critică la spital, în Botoșani

abonare newsletter