Social

Un Crăciun mai fericit pentru locuitorii din Apuseni! Sute de familii, vizitate de voluntarii CERT Transilvania: „Avem bătrâni cărora doar noi le-am trecut pragul”

Sute de familii din Apuseni au fost vizitate de voluntarii CERT Transilvania. Aceștia se transformă de mai bine de 15 ani în Moș Crăciun pentru familiile la care nu ajunge nimeni.

Sute de familii din Apuseni au fost vizitate de voluntarii CERT Transilvania/ Foto: CERT Transilvania - Facebook Sute de familii din Apuseni au fost vizitate de voluntarii CERT Transilvania/ Foto: CERT Transilvania - Facebook

 

 


Voluntarii de la CERT Transilvania s-au transformat în Moș Crăciun pentru al 15-lea an consecutiv cu ocazia Campaniei Umanitare de Crăciun.

 


Într-un gest plin de generozitate și spirit comunitar, voluntarii CERT Transilvania au străbătut satele pitorești din Apuseni pentru a aduce lumină și bucurie în sute de gospodării în prag de sărbători. În cadrul unei campanii caritabile desfășurate în preajma sărbătorilor, aceștia au făcut eforturi remarcabile pentru a asigura că niciun locuitor nu se simte singur sau uitat în această perioadă specială.

Echipa CERT Transilvania a format un nucleu de voluntari pregătiți să ofere sprijin și să împartă bucuria sărbătorilor cu cei aflați în dificultate. Weekend-ul trecut,aceștia au început o misiune impresionantă, vizitând satele din regiunea Apuseni și ajutând sute de familii.


180 de familii au primit vizita lui „Moș Crăciun”

Pentru a vedea cum a decurs campania umanitară, monitorulcj.ro a vorbit cu Dan Jecan, președintele Asociației. 

Potrivit lui Dan Jecan, în acest an au fost vizitate și 30 de familii din zona Alba. În total au fost vizitate 180 de familii și 150 de copii.


„Până acum aveam 150 de cazuri și din acest an am descoperit în zona județului Alba 30 de cazuri. Cele 30 de familii din Alba au fost surprinse și impresionate”, a declarat Dan Jecan.

Chiar dacă în timpul drumului până la familiile din Apuseni voluntarii au întâmpinat probleme din cauza drumurilor înzăpezite, aceștia au ajuns cu succes la destinație.


Voluntarii CERT Transilvania au pornit cu mașinile de teren pentru a ajunge la familiile din Apuseni/ Foto: CERT Transilvania - Facebook

„Am adunat 5 tone de alimente. Au venit pe ultima sută de metri mai multe donații. Având persoane fizice și filme care ne susțin unii au contribuit cu bunurile și alții cu bani și noi am făcut cumpărăturile.
Cu o săptămână înainte noi mergem să adunăm și să facem cumpărăturile. După le centralizăm, iar cu o zi înainte să plecăm împachetăm cutiile”, a adăugat Dan Jecan.

Potrivit președintelui asociației, aproximativ 150 de voluntari și 40-50 de mașini au străbătut în weekend drumurile din Apuseni în cadrul campaniei umanitare.

„Pentru familii vorbim de alimente de bază, de strictă necesitate (ulei, făină, zahăr, conserve, pateuri, saci de cartofi, ceapă), iar pentru copii am venit cu dulciuri, jucării, obiecte de igienă. În pachete le punem diverse alimente și obiecte în așa fel încât ca ei să poată trăi decent măcar o perioadă de timp”, a transmis președintele asociației.

„Avem bătrâni cărora doar noi le-am trecut pragul”

Printre familiile ajutate se află  și mulți bătrâni cărora doar voluntarii de la CERT Transilvania le-au trecut pragul.

180 de familii din Apuseni, vizitate de voluntarii CERT Transilvania/ Foto: CERT Transilvania - Facebook

„Impresionante sunt familiile cu copii. Ce este frumos la oamenii de la munte este faptul că nu se plâng și nu cer niciodată. Pe cei mai vârstnici îi chinuie singurătatea pentru că suntem printre puținii cărora le trecem pragul.
Impresionant în schimb sunt familiile cu copii când te uiți la cât de multă bază pun în școală și a-și crește și educa copiii într-un spirit cât mai demn și corect și încearcă să nu se plângă niciodată de față cu copiii de problemele lor materiale.
Când îi întrebi cum sunt îți răspund «Foarte bine, sănătos», în rest că nu are anumite lucruri se descurcă.
Acești părinți încearcă să compenseze lipsurile materiale prin dragostea pe care le-o oferă copiilor și școala mai ales”, a adăugat Dan Jecan.

Pentru copiii de la munte voluntarii de la CERT Transilvania au mai multe campanii în timpul anului, de la ghiozdane cu rechizite pentru anul școlar, la biciclete și prin aceste cadouri încearcă să le insufle dragostea pentru școală și educație.

„Încercăm să le insuflăm copiilor că școala este singurul mod care îi va scoate din situația care sunt acum. Părinții au înțeles foarte clar și copii”, a declarat Dan Jecan.

CERT Transilvania continuă campania de „Shoebox”

CERT Transilvania mai are în desfășurare campania „Shoebox” prin care copiii din școlile din Cluj vor primi cadouri de Crăciun.

„Mai avem acum acțiunea de Shoebox care înseamnă 1.300 de pachete pentru școlile din Cluj. Săptămâna viitoare dorim să le și trimitem. Campania este pentru toți copiii de la școli, grădinițe. Aici nu ne interesează starea materială, Moșul vine la toată lumea.
Din primăvară începem cu campania umanitară de Paște și vor mai venii acțiuni pentru copii. Vom oferi burse pentru copiii de la munte care doresc să-și continue studiile liceale în oraș. În iunie vom avea acțiunea cu ghiozdanele și după cea pentru copiii instituționalizați (…) Pentru noi acțiunile acestea sunt obiective ca și asociație. Face parte deja din viața noastră și avem satisfacție și bucurie că am reușit să facem încă o acțiune și că totul s-a desfășurat cum trebuie. Bineînțeles avem speranța că la anul vom găsi lucruri și mai pozitive unde vom merge”, a transmis președintele asociației CERT Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă? CERT Rescue, alături de șoferii care întâmpină probleme la drum.

CERT Transilvania devine „Moș Crăciun” pentru copiii din Apuseni și din centrele de plasament: „Se apropie perioada sărbătorilor și orice copil visează la un cadou”

Ultimele Stiri
abonare newsletter