Social

Mii de oameni au semnat o petiție pentru păstrarea măsurii de confiscare a camioanelor hoților de lemne

Mii de oameni au semnat o petiție pentru păstrarea măsurii de confiscare a camioanelor hoților de lemne.

Mii de oameni au semnat o petiție pentru păstrarea măsurii de confiscare a camioanelor hoților de lemne. Sursă foto: Pixabay Mii de oameni au semnat o petiție pentru păstrarea măsurii de confiscare a camioanelor hoților de lemne. Sursă foto: Pixabay

 

 


Peste 20.000 de oameni au semnat o petiție lansată de Declic și solicită solicită reintroducerea în Codul Silvic a articolului care prevede confiscarea camioanelor care transportă ilegal materiale lemnoase.

Articolul a fost eliminat de reprezentanții Guvernului după finalizarea consultărilor publice, se arată în textul petiției


Măsura confiscării mijloacelor de transport este una dintre cele mai eficiente, cu efect de diminuare considerabilă a tăierilor ilegale. 

A fost introdusă în 2020 în Codul Silvic, la presiunea societății civile, cu scopul de a bloca lanțul de distribuție a materialului lemnos furat.


CITEȘTE ȘI: 

Cum se fură din pădurile Clujului! Un bărbat s-a ales cu amendă, iar polițiștii au confiscat lemnul

Antoniu Bumb, coordonatorul campaniei Declic, cere parlamentarilor să repare greșeala impardonabilă făcută de ministrul Fechet şi colegii lui din Guvern, potrivit Agerpres.ro. 


„Prin această măsură, nu doar că firma care transportă lemn ilegal rămâne fără camion, ci este blocată toată reţeaua infracţională, de la cel care taie pădurea ilegal la fabrica ce prelucrează acel lemn. În doar 9 luni de la adoptarea acestei măsuri, doar în judeţul Suceava, au fost confiscate 34 de camioane prinse în flagrant de poliţişti. Acest articol de lege salvează suprafeţe uriaşe de pădure, tocmai de aceea probabil că mafia lemnului are interes să îl elimine, a declarat Antoniu Bumb. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UE cere României să stopeze defrișările ilegale și să ia măsuri împotriva poluării

abonare newsletter