Social

Mai multe familii de la Pata Rât au primit locuințe sociale. Emil Boc: „Nimeni nu e abandonat”

42 de locuințe sociale au fost repartizate, marți, mai multor familii din Pata Rât.

42 de locuințe sociale au fost repartizate, marți, mai multor familii din Pata Rât/ Foto: Emil Boc - Facebook 42 de locuințe sociale au fost repartizate, marți, mai multor familii din Pata Rât/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


42 de locuințe sociale au fost repartizate, marți, mai multor familii din Pata Rât.

 


Anunțul a fost făcut de către primarul Emil Boc.

„42 de locuințe sociale repartizate astăzi! Nimeni nu e uitat, nimeni nu e abandonat. Locuințe sociale pentru familiile din zona Pata-Rât în cadrul proiectului cu fonduri norvegiene Pata 2.0.
Astăzi au fost semnate contractele pentru predarea a 42 de locuințe către familiile aflate în nevoie.
73 locuințe achiziționate în total prin proiectul ADI-ZMC pentru familii din Pata-Rât.
Astăzi, proiectul-fanion cu finanțare din Granturi Norvegiene al ADI Zona Metropolitană Cluj Intervenții integrate replicabile pentru locuire incluzivă și combaterea marginalizării în Zona Metropolitană Cluj (Pata 2.0) se încheie. Proiectul are o valoare totală de 8,76 milioane euro și s-a derulat cu începere din decembrie 2019.
În acest cadru au fost achiziționate în total 75 de locuințe, dintre care 73 sociale și două de necesitate pentru a fi utilizate în scop social, în cazuri precum cele de violență domestică. În locuințele sociale se mută prin program familii care provin din zona Pata-Rât. Locuințele sunt amplasate în Cluj-Napoca, Florești, Apahida, Baciu și Gilău. Fiecare este dotată cu electrocasnice (aragaz cu hotă, mașină de spălat, frigider) și mobilier (birou, șifonier, comodă).
31 de familii s-au mutat deja, pe parcursul anului trecut, iar pentru celelalte 42 familii beneficiare momentul semnării contractelor a avut loc astăzi, 30 aprilie.
Această activitate a proiectului a fost susținută de o intervenție social-comunitară complexă în arealul menționat, gândită în cadrul mai larg al inițiativelor asumate de Asociația Zona Metropolitană Cluj pentru desegregarea zonei”, a transmis edilul.


Mai multe persoane au fost ajutate

Prin colaborarea cu ecosistemul local format din universități, administrație locală și au fost oferite și următoarele servicii:

- 350 persoane au beneficiat de consultații medicale gratuite
- 230 activități educative non-formale (culturale, artistice, turistice etc) prin UBB
- 100 copii au primit încălțăminte și îmbrăcăminte noi, pentru a se putea prezenta corespunzător la școală
- 70 „cutii pentru bebeluși” pentru mămicile din comunitate oferite de DASM Cluj-Napoca
- 876 de elevi și 63 e cadre didactice de la 10 școli din zona metropolitană au beneficiat de sesiuni de dezvoltare socio-emoțională (combaterea bullyingului, coeziune socială și combaterea discriminării)
- pentru 1.550 persoane aflate în risc de sărăcie și excludere socială a fost facilitată incluziunea socială


„În contextul proiectului Pata 2.0. s-a lucrat individual cu 93 de elevi, pentru a preveni abandonul școlar; au fost intermediate meditații și au fost oferite sesiuni de mentorat și orientare pentru 30 de elevi. De asemenea, Primăria continuă programele pentru educația copiilor din familii marginalizate sau aflat în risc de excluziune realizate de la bugetul local sau în contextul altor proiecte cu finanțări externe”, a adăugat Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au pus umărul, cu mic cu mare, pentru familiile vulnerabile! Sute de voluntari din toată lumea au construit locuinţe sociale în Jucu.

Scandări în centrul Clujului. „Scumpirile la noi/profitul la voi", „Locuințe sociale, nu militarizare”

abonare newsletter