Social

Cros caritabil în Parcul Central din Cluj-Napoca. Banii vor ajunge la un centru de îngrijiri paliative pediatrice.

Weekendul acesta, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca, va avea loc un cros caritabil. Banii vor ajunge la un centru de îngrijiri paliative pediatrice.

Centru de îngrijiri paliative pentru copiii grav bolnavi | Foto: Bogdan Chiorean - Facebook Centru de îngrijiri paliative pentru copiii grav bolnavi | Foto: Bogdan Chiorean - Facebook

 

 


ASCOR Cluj, în colaborare cu mai multe ONG-uri, organizează sâmbătă, 8 iunie, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca, un cros caritabil. 

 


„Toți AMBASADORII BINELUI sunt invitați să participe la evenimentul dedicat inimii lor SÂMBĂTĂ, 8 iunie 2024, în Parcul Central «Simion Bărnuțiu» din Cluj-Napoca", au transmis reprezentanţii ASCOR Cluj. 

Banii, donați unui centru de îngrijiri paliative pediatrice

Toate fondurile obţinute vor fi oferite construirii primului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice cu asistență complexă și gratuită din România.


„În data de 8 iunie vom lupta la CROSUL INIMILOR MARI pentru visul lor, visul familiilor greu încercate. Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice «Sfântul Hristofor» va fi locul în care Dragostea, Îmbrățișările, Jocul și Bucuria vor mai aduce o rază de lumină și mângâiere atât în viețile familiilor, cât și a copiilor care au uitat ce înseamnă acel „Acasă” binecunoscut de către noi”, transmit reprezentanţii ASCOR Cluj. 

Programul evenimentului 

Crosul caritabil va avea loc sâmbătă, pe 8 iunie, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca. Deschiderea evenimentului va avea loc la 9:30. 


Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 9:30, iar la ora 10:00 organizatorii vor spune start pentru cea dintâi probă intitulată «MARELE CROS» pentru persoane de peste 14 ani. În intervalul 10:00-11:30 vor avea loc mai multe activități pentru copii precum: ateliere practice de brățări sau tir cu arcul, facepainting, întâlniri cu Micky și Minnie sau chiar cu faimosul T-Rex, baloane modelabile, jocuri de grădină, jocuri sportive și multe alte surprize. La ora 11:30 se vor așeza la linia de start toți supereroii «MICULUI CROS», copiii cu vârsta până la 14 ani. De la ora 12:00 până la 12:45, când va avea loc Festivitatea de Premiere ne vor bucura auzul două trupe de tineri clujeni extrem de talentați: trupa Sunătoare și grupul vocal-instrumental «Prieteni de Poveste». Întregul eveniment se va încheia la ora 14:00”, mai transmit reprezentanţii ASCOR Cluj. 

Lucrările la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice au început în 2023

Potrivit reprezentanţilor ASCOR Cluj, lucrările la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor" au început în luna noiembrie 2023.


„Lucrările la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice au început în luna noiembrie 2023. La finalul anului trecut a fost turnată fundația, iar în prezent se lucrează la cofrarea, armarea și turnarea planșeului peste mansardă, urmând apoi finalizarea acoperișului. Edificiul se construiește în localitatea Sânnicoară, proiectul aflându-se sub patronajul Asociației „Sfântul Nectarie” din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, președintele asociației fiind Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul. Susține și tu construirea primului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice cu asistență gratuită și complexă din România aflat chiar în inima țării și alătură-te celor peste 600 de inimi care vor bate sâmbătă la unison pentru acest proiect. Împreună facem PAȘI MICI spre INIMI MARI. 

Dacă veți dori să vă implicați direct în susținerea proiectului, conturile destinate construirii noului Centru sunt:
- Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105
- Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103 

De asemenea, puteți contribui prin SMS, la numărul 8845, cu textul JOY, însemnând 2 euro donați lunar pentru construirea acestui spital”, transmit reprezentanţii ASCOR Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un centru de îngrijiri paliative va fi construit în Apahida pentru copiii cu cancer, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Cljului

Medicul UMF Cluj Ruxandra Râjnoveanu, despre Medicina Paliativă: „Ajungi să fii ca familia pentru pacient. E important să știe că ești acolo”

Ultimele Stiri
abonare newsletter