Social

Clujul, un oraș nesigur pentru comunitatea LGBT? Tânără: „Îmi fac griji că pot păți ceva și mă tem pentru siguranța mea”

Este municipiul Cluj-Napoca un oraș sigur pentru comunitatea LGBT? Un nou incident de discriminare a avut loc în oraș cu câteva zile înainte de marșul Cluj Pride.

Un nou incident de discriminare a avut loc în Cluj-Napoca.| Foto: cititor monitorulcj.ro Un nou incident de discriminare a avut loc în Cluj-Napoca.| Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Un nou incident de discriminare a avut loc în Cluj-Napoca.

 


O membră a comunității LGBTQ+ din Cluj a relatat reporterilor monitorulcj.ro că a găsit aseară un pliant instigator la ură pe mașina sa. Conform declarațiilor acesteia, toate mașinile din zonă aveau același tip de pliant. În plus, un alt exemplar al materialului a fost găsit în cutia poștală a acesteia.

Toate mașinile din zonă aveau afișe| Foto: monitorulcj.ro

Tânăra și-a exprimat indignarea și frustrarea: „Nu aș fi crezut că într-un oraș european civilizat și open mind poate să iasă la suprafață homofobia, fascismul și extremismul. Nu mă simt în siguranță că în acest oraș au loc adunări care incită la ură și violență împotriva persoanelor LGBTQ+. M-am mutat la Cluj acum 5 ani dintr-un oraș provincial cu oameni încuiați și intoleranți față de cei care sunt diferiți. Acum îmi fac griji că pot păți ceva și mă tem pentru siguranța mea”


În pliantul găsit sunt enunțate afirmații extrem de discriminatorii și false, menționând că „homosexualii reprezintă 1% din populație, 33% dintre violatorii de copii, 67% din toate cazurile de SIDA, 78% au boli sexuale” și alte aserțiuni denigratoare.

Acest incident survine într-un context în care Cluj-Napoca este considerat un oraș deschis, gazdă a numeroase evenimente și inițiative de susținere a diversității și incluziunii. Tot la Cluj-Napoca se va organiza și marșul Cluj Pride care va avea loc în 15 iunie.


Tânăra a făcut un apel către autorități și societatea civilă pentru a combate aceste acte de discriminare și ură, subliniind importanța protejării membrilor comunității LGBTQ+ și a oricărei alte minorități. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Mitingul pentru Familie”, organizat în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024

Parada Cluj Pride 2024 va avea loc în 15 iunie. Care este traseul?

Ultimele Stiri
abonare newsletter