Social

Clujul, primul oraș din România în topul celor mai fericite orașe din lume. Danemarca este pe primul loc.

Cluj-Napoca este primul oraș din România care se află în primele 200 de orașe din lume în topul fericirii.

Centrul municipiului Cluj-Napoca| Foto: Emil Boc - Facebook Centrul municipiului Cluj-Napoca| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Într-o lume în care definiția fericirii variază foarte mult, orașele României Cluj-Napoca și Brașov se remarcă ca exemple principale de zone urbane dedicate sporirii bunăstării locuitorilor lor, arată cel mai recent TOP 250 Happy City Index.

 


„Un oraș cu oameni fericiți va însemna întotdeauna ceva diferit față de un copil de cinci ani care așteaptă locuri de joacă și oportunitatea de a construi relații cu părinții ca parte a timpului de calitate petrecut împreună, unde o întoarcere rapidă acasă de la locul de muncă va fi crucială. Alte așteptări ar fi definite de studenți, profesioniști corporativi, cetățeni în vârstă și orice alt grup de oameni cu nevoi specifice”, au declarat realizatorii studiului.

Cluj-Napoca şi Braşovul sunt singurele oraşe din România care se regăsesc în acest top, ocupând poziţiile 195 şi, respectiv, 220.


Podiumul este ocupat de oraşul Aarhus (Danemarca), fiind urmat pe locul al doilea, de Zurich (Elveţia) şi Berlin (Germania) pe locul al treilea.

Primele 10 poziţii din clasament sunt ocupate de alte oraşe din aceste trei ţări, printre care Copenhaga, Munchen şi Geneva. Finlanda se află pe primul loc în clasamentul celor mai fericite ţări din lume, fiind urmată de Danemarca, Islanda şi Suedia.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fericirea se atinge... la 85 de ani

Cluj-Napoca, perceput de tineri drept „cel mai curat şi unit oraş”. Ei sunt însă și cei mai afectați de prețurile mari la chirii

Ultimele Stiri
abonare newsletter