Social

Ultimele două zile în care te poți înscrie la Walking Month. Emil Boc: „Faci mișcare, îți faci bine și ție, dar și altora”

Mai sunt două zile în care te poți înscrie alături de viitorii colegi de echipă în Walking Month 2024!

Ultimele două zile în care te poți înscrie la Walking Month. Emil Boc: „Faci mișcare, îți faci bine și ție, dar și altora” | Foto: Emil Boc - Facebook Ultimele două zile în care te poți înscrie la Walking Month. Emil Boc: „Faci mișcare, îți faci bine și ție, dar și altora” | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Walking Month revine în acest an cu o nouă ediție, dedicată copiilor neurodivergenți, cu tulburări de spectru autist sau sindrom Down, care au nevoie de terapie de specialitate.


Până în data de 20 septembrie se pot face înscrierile, iar primarul Emil Boc, a făcut un apel ca cât mai multă lume să se înscrie.


„Faci mișcare, îți faci bine și ție, dar și altora - prin competiția Walking Month 2024. Promovăm mișcarea deoarece investiția în sport este cea mai ieftină investiție în sănătate!
Walking Month este o ocazie de a face fapte bune mergând pe jos, un eveniment care se desfășoară de 10 ani în Cluj-Napoca și care reușește la fiecare ediție să aducă împreună în competiție sute de clujeni. Câștigătorii sunt selectați în funcție de numărul de pași făcuți timp de o lună de zile. Înscrierile se încheie în 20 septembrie, iar pașii se contorizează în aplicația Walking Month în perioada 23 septembrie - 22 octombrie.
Fondurile colectate vor fi utilizate de organizatori pentru 3.000 de ore de terapie necesară copiilor neurodivergenți și familiilor lor.
Competiția este organizată de Betfair Romania Development în parteneriat cu Banca Transilvania, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, fiind un eveniment care promovează mișcarea și, mai ales, conectarea membrilor comunității pentru o cauză nobilă cu impact în societate.”, a transmis Emil Boc.

Concursul propriu-zis se va derula în perioada 23 septembrie – 22 octombrie. La ultima ediție, cei aproape 3.000 de participanți din întreaga țară au reușit să strângă 150.000 de euro, bani donați pentru construirea primului parc inclusiv din Cluj-Napoca, și să parcurgă împreună aproape 1 miliard de pași. În cei 10 ani de existență, Walking Month a ajutat la renovarea dispensarelor de la sate, asigurarea de mese calde pentru vârstnici singuri, achiziționarea primei ambulanțe sociale din Transilvania și a primului taxi comunitar pentru persoane cu dizabilități neuromotorii. 


Despre Walking Month

Walking Month este un concurs caritabil inițiat de Betfair Romania Development, care se află la ediția a 10-a. Cu ajutorul acestui proiect, din 2015 până azi, mii de oameni și sute de companii au oferit peste 3 milioane de lei, ce au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.

În 2015, participanții au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, fondurile au fost direcționate către terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii, iar în 2017 Walking Month a oferit fondurile cu care Beard Brothers a dublat capacitatea primului taxi comunitar gratuit din Cluj. Ediția 2018 a adus fondurile necesare pentru pregătirea sportivilor României în vederea Jocurilor Paralimpice, în timp ce în 2019 am „unit cele două Românii”, donațiile concurenților fiind folosite pentru crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania. În 2020, în plină pandemie, Walking Month a contribuit la proiectul „O masă caldă”, destinat seniorilor pentru care izolarea este o stare permanentă de fapt, iar în 2021 concurenții au donat asociației PRIMA DATĂ ACASĂ fondurile necesare pentru reabilitarea a trei dispensare medicale de la țară, pentru a crește accesul rapid și sigur la servicii medicale în comunități rurale. 


În 2022, 1 milion de minute de mișcare au fost oferite copiilor în situații vulnerabile, prin tabere și activități sportive suportate din fondurile colectate, iar fondurile strânse în 2023 vor ajuta la construcția primului parc incluziv din Cluj-Napoca, proiect aflat în faza de avizare finală. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ultima săptămână în care te poți înscrie în Walking Month. Pași pentru 3.000 de ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down sau autism.

Au început înscrierile la Walking Month 2024. 3.000 de ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down sau autism.

Cât de pregătiți suntem să-i acceptăm pe cei cu Sindromul Down? O zi văzută prin ochii celor care îi ajută. REPORTAJ VIDEO

abonare newsletter