Social

Record la Walking Month. Peste 3.700 de persoane s-au înscris. Pașii „se transformă” anul acesta în ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down sau autism.

3740 de persoane s-au înscris la Walking Month 2024. Paşii lor se vor transforma în acest an în 3.000 de ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down sau autism.

Record la Walking Month. Peste 3.700 de persoane s-au înscris. | Foto: pixabay.com Record la Walking Month. Peste 3.700 de persoane s-au înscris. | Foto: pixabay.com

 

 


3740 de persoane s-au înscris la Walking Month 2024. Paşii lor se vor transforma în acest an în 3.000 de ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down sau autism.

 


Walking Month este un concurs în care participanții încearcă să facă pași cât mai mulți, mergând pe jos timp de o lună, în timpul activităților de zi cu zi.

„Un nou record, 3740. Un pas mic pentru om, un pas uriaș pentru copiii neurodivergenți! Mulțumim că ați ales să donați și să oferiți ore gratuite de terapie”, au transmis organizatorii de la Walking Month.


Despre Walking Month

Walking Month este un concurs caritabil inițiat de Betfair Romania Development. Cu ajutorul acestui proiect, din 2015 până azi, mii de oameni și sute de companii au oferit peste 3 milioane de lei, ce au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.

În 2015, participanții au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, fondurile au fost direcționate către terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii, iar în 2017 Walking Month a oferit fondurile cu care Beard Brothers a dublat capacitatea primului taxi comunitar gratuit din Cluj. Ediția 2018 a adus fondurile necesare pentru pregătirea sportivilor României în vederea Jocurilor Paralimpice, în timp ce în 2019 am „unit cele două Românii”, donațiile concurenților fiind folosite pentru crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania. În 2020, în plină pandemie, Walking Month a contribuit la proiectul „O masă caldă”, destinat seniorilor pentru care izolarea este o stare permanentă de fapt, iar în 2021 concurenții au donat asociației PRIMA DATĂ ACASĂ fondurile necesare pentru reabilitarea a trei dispensare medicale de la țară, pentru a crește accesul rapid și sigur la servicii medicale în comunități rurale.


CITEŞTE ŞI
Walking Month 2024. Pași împreună pentru a susține cauza copiilor care au nevoie de terapie de specialitate.

În 2022, 1 milion de minute de mișcare au fost oferite copiilor în situații vulnerabile, prin tabere și activități sportive suportate din fondurile colectate, iar fondurile strânse în 2023 vor ajuta la construcția primului parc incluziv din Cluj-Napoca, proiect aflat în faza de avizare finală.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emoție și extaz la gala de premiere a câștigătorilor Walking Month 2023 - FOTO

Ultimele ore în care te poți înscrie la Walking Month. Organizatori: „Să fie ăsta anul în care stabilim un nou record de participanți?”

Peste 580.000 de lei, la Walking Month, pentru construcția primului parc de joacă incluziv din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter