Social
Proiect european dedicat integrării pe piața muncii a studenților de la Drept, lansat la UBB Cluj
Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Drept, în parteneriat cu Baroul Cluj, organizează marți, 14 octombrie, de la ora 14.00, în amfiteatrul Aurelian Ionașcu al Facultății de Drept, conferința de lansare a programului european ”Ai dreptul la carieră jurdică!”. Durata proiectului este de 18 luni iar beneficiarii sunt un număr de 360 de studenți din anii II, III și IV ai Facultății de Drept.
Proiectul se adresează absolvenților de studii juridice și prin intermediul lui se oferă servicii de informare, consiliere profesională și orientare profesională precum și abilități profesionale complementare cunoștințelor teoretice.
La conferința de deschidere a proiectului european vor participa cadre universitare, reprezentanți ai Baroului Cluj, echipa de implementare a proiectului și studenți ai Facultății de Drept UBB.
Proiectul ”Ai dreptul la carieră jurdică!” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 și are ca obiectiv general creșterea șanselor reale de ocupare a absolvenților de studii juridice prin accesibilizarea pieței muncii din domeniul de competență, absolvenții beneficiind de o informare corectă, consiliere profesională specializată și orientare profesională adaptată ariilor de exercitare a profesiilor juridice și totodată de abilități profesionale complementare cunoștințelor teoretice dobândite în școală.
Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, începând cu luna mai a anului 2014. Valoarea totală a proiectului este de 1, 980, 800 lei, din care 1, 941, 184 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă.
Grupul țintă al proiectului este format din 360 de studenți din anii II, III și IV ai Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Începând cu luna iunie 2014 studenții beneficiază de servicii de coaching în cariera juridică și 300 dintre aceștia vor participa la cele 4 serii de stagii de pregătire practică. În plus, studenții vor beneficia de activități suport precum procese simulate, excursii de studiu la instituții relevante precum Curtea Constituțională, Institutul Național de Magistratură, Avocatul Poporului în vederea familiarizării cu mediul profesional real.
În vederea facilitării accesului studenților în mediul profesional juridic, s-au încheiat 50 de acorduri de parteneriat cu cabinete/societăți profesionale de avocatură, cu cabinete/societăți practicienilor în insolvență/societăți profesionale cu răspundere limitată (SPRL)/întreprinderi unipersonale cu răspundere limitată/executori judecătorești.