Social
135 de ani de relații bilaterale româno-britanice, marcați la Cluj printr-un parteneriat universitar
Vineri, 20 februarie, Aula Magna a Universității Babeș-Bolyiai a găzduit inaugurarea primului program de studii internaționale de bussines 100% britanic. Cei aproape 30 de cursanți din prima generație a școlii de bussines au fost felicitați și încurajați de ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel, prezent la ceremonie.
Prima generație EMBA University of Hull începe cursurile la Cluj-Napoca, motiv pentru care joi, 20 februarie, UBB a oficiat lansarea școlii de business în sala Aula Magna de pe strada Kogălniceanu. Inițiativa progamului a fost dezvoltată de universitatea britanică în parteneriat cu UBB, bucurându-se totodată de sprijinul unor companii de top din România.
Școala de bussines durează doi ani și este organizată în 12 module, dintre care unul se va deșfășura în Marea Britanie. Curricula școlii, predarea exameneleor și examinarea sunt întocmite după modelul universității din Hull, în mod similar școlilor pe care le-a deschis în Hong-Kong, Singapore, Bahrain și Oman. Bineînțeles, diploma de absolvire este acordată de universitatea britanică.
28 de persoane fac parte din prima generație care va urma cursurile școlii de bussines britanice inaugurate în Cluj, iar cursurile vor fi susținute în exclusivitate de profesorii universității din Hull. Actualmente, media de vârstă a celor înscriși este de 35 de ani, cursanții ocupând poziții manageriale în companii din domeniile cele mai diverse, de la financiar-bancar, energie, comerț, IT, sau construcții. Nouă dintre aceștia au primit burse de studiu din partea instituțiilor partenere.
Prof. Terry Williams, Decan al University of Hul Business School: ”University of Hull este recunoscută și apreciată datorită faptului că oferă ocazia unei experiențe care combină partea teoretică, cercetarea, sentimentul de comunitate și de prietenie. La EMBA University of Hull Cluj-Napoca va fi la fel: cursanții vor fi în centrul activității și atenției noatre, pentru a ne asigura că se bucură de o experiență exelentă, pe măsura așteptărilor”.
Ceremonia de lansare a programului a fost marcată de prezența ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummel . Adresându-se publicului într-o limbă română exemplară, acesta a subliniat relevanța deosebită pe care parteneriatul academic o are în planul relațiilor inter-statale: „Salut parteneriatul dintre Universitatea din Hull și UBB, pe care îl consider a fi o superbă ilustrare a felului în care excelența academică este împărtășită între țările noastre, dar și dincolo de granițele Uniunii Europene, prin parteneriate bine întocmite”. Acesta nu a uitat să amintească împlinirea, pe 20 februarie, a 135 de ani de relații bilaterale între Marea Britanie și statul român.