Social

Facultatea din România care a lansat specializarea de „funcţionar european"

Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca va oferi, în anul universitar 2015/2016, o nouă specializare - ”Leadership în sectorul public” - în limba engleză, prin care studenţi români şi străini sunt pregătiţi să devină funcţionari europeni în instituţii ale Uniunii Europene.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că universitatea propune, în total, patru noi specializări la nivel de licenţă, două în limba germană şi alte două în limba engleză.

”UBB va oferi pentru anul universitar 2015/2016 patru noi specializări la nivel de licenţă în limbile germană şi engleză, printre care «Leadership în sectorul public», în engleză, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Încercăm să pregătim studenţi români şi străini în leardeship la nivel european, de aceea am optat pentru limba engleză. Un funcţionar pregătit în România poate să facă faţă exigenţelor de la nivelul instituţiilor europene. Celelalte specializări sunt, în germană, «Geografia turismului» şi «Administrarea afacerilor», iar în engleză mai este «Studii de securitate», la Facultatea de Istorie şi Filozofie”, a spus Pop.


Potrivit acestuia, în stabilirea acestor specializări în limbi străine a contat şi dorinţa de internaţionalizare, fiind o încercare a universităţii de adaptare la nivelul UE.

„Ne-am dat seama că România are nevoie să meargă pe piaţa de muncă europeană cu specialişti pregătiţi în limba engleză, care este limba de circulaţie internaţională cea mai folosită”, a explicat rectorul UBB.


UBB va scoate la concurs, la nivel licenţă, pentru anul universitar 2015/2016 4.840 de locuri bugetate, cifra fiind similară celei de anul trecut.

Etichete: ubb cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter