Social
Cluj-Napoca, pregătit să primească refugiați din Ucraina. Peste 500 locuri de cazare disponibile
Primăria Cluj-Napoca a identificat mai multe spații de depozitare pentru ajutoarele donate refugiaților ucraineni.
Primarul Emil Boc a anunțat că în urma constituirii Grupului de sprijin pentru Ucraina, în contextul valului de refugiați veniți în România, a reușit să mobilizeze resurse și, în același timp, să adune toate propunerile de sprijin oferite de către clujeni.
Potrivit edilului, au fost identificate 5 spații de depozitare pentru ajutoarele donate refugiaților din Ucraina. Dintre cele 5 spații, trei au fost puse la dispoziție și încă două vor fi disponibile în cursul zilei de miercuri, 2 martie, pentru materialele și produsele destinate ajutorării refugiaților.
„Solidaritate și sprijin de excepție al clujenilor și al societății civile, în parteneriat cu autoritățile publice locale, pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina.
Constituirea grupului clujean de sprijin pentru Ucraina a reușit să mobilizeze resurse și, în același timp, să adune toate propunerile de sprijin oferite de către clujeni.
Primăria a identificat 5 spații de depozitare (3 au fost puse la dispoziție și încă două vor fi disponibile în cursul zilei de mâine) pentru materialele și produsele destinate ajutorării refugiaților. De asemenea, în parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Cluj și Inspectoratul județean pentru situații de urgență, sub coordonarea Ministerul Afacerilor Interne, Romania, avem asigurate, conform legii, locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, tabere școlare și facilități sportive, în funcție de solicitări.
Avem asigurate resursele de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și cadrul logistic pentru oferirea serviciilor educaționale, legale, de traducere și de transport, după caz”, a transmis primarul Emil Boc.
CJ Cluj, alături de refugiați
Consiliul Județean Cluj se implică în gestionarea situației refugiaților din Ucraina prin punerea la dispoziție, în mod gratuit, a mai multor spații corespunzătoare pentru trierea, consilierea, direcționarea și cazarea refugiaților, dar și pentru depozitarea și sortarea ajutoarelor.
Astfel, forul administrativ județean pune la dispoziție o serie de spații corespunzătoare de pe platforma Clujana din Piața 1 Mai, unde există mai multe hale de mari dimensiuni, în care să poată fi depozitate cantitățile impresionante de ajutoare colectate la nivelul județului Cluj, constând în alimente, obiecte de îmbrăcăminte, articole de igienă, etc. De asemenea, pentru trierea, consilierea, informarea și direcționarea refugiaților, Consiliul Județean a identificat un spațiu potrivit, la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, respectiv pe strada Traian Vuia, nr. 216, unde funcționează Societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj, entitate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.
În același timp, pentru copiii și mamele refugiate, Consiliul Județean Cluj a identificat, împreună cu D.G.A.S.P.C. Cluj, mai multe spații de cazare corespunzătoare. Astfel, la Aghireșu, în cadrul Centrului de vârstnici din localitate, o clădire absolut nouă edificată din bani europeni, au fost pregătite spații de cazare pentru a primi până la 36 de copii. De asemenea, în cadrul a două case de tip familial din localitatea Apahida urmează a fi găzduiți alți 12 copii.
CITEȘTE ȘI: