Sport

„U” Cluj ar putea juca la Mediaș primul meci din Liga 1

Universitatea Cluj va evolua în primele etape la Mediaș, din cauza festivalului Untold care acaparează stadionul Cluj Arena.

„U” Cluj în exil la Mediaș. FOTO: FC Universitatea Cluj „U” Cluj în exil la Mediaș. FOTO: FC Universitatea Cluj

 

Universitatea Cluj a promovat după șapte ani în Liga 1, dar fanii echipei nu se vor putea bucura de toate meciurile de pe teren propriu. La fel ca în fiecare an, Cluj Arena va fi indisponibilă în miezul verii din cauza festivalului Untold.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„U” ar putea să joace primul meci de pe teren propriu la Mediaș, totul fiind clar abia în momentul în care va fi stabilit programul ediției 2021/2022.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții Cluj Arena și cu organizatorii evenimentelor din vară. Încercăm să găsim o variantă prin care primul meci să se joace pe Cluj Arena, dar depindem de țintar și de echipa cu care vom juca. Dacă va fi o echipă care joacă în cupele europene va fi dificil să programăm meciul în 18 iulie, lunea. Dacă vom avea noroc încercăm să jucăm acasă și, ulterior, să jucăm două meciuri la Mediaș. Avem un obiectiv clar, ca imediat după Untold să revenim pe Cluj Arena. Cred că vor fi 1-2 meciuri jucate la Mediaș dar obiectivul e să jucăm cât mai repede pe Cluj Arena, este important pentru noi să jucăm cât mai multe meciuri la Cluj", a spus Radu Constantea în podcastul 100%U.


Liga 1 va începe în acest sezon pe 16 iulie, în timp ce festivalul Untold va avea loc în perioada 4-7 august. Cel mai probabil, stadionul va fi indisponibil minim o lună, perioadă de timp în gazonul va fi refăcut.

„U”, departe de Cluj Arena cel puțin o lună

Universitatea Cluj a fost departe de Cluj Arena în lunile septembrie și octombrie în 2021. În această perioadă, formația antrenată de Erik Lincar a evoluat la Sânmartin și la Bistrița, timp în care gazonul de pe Cluj Arena a fost schimbat în totalitate.


La mai bine de zece ani de la inaugurare, stadionul emblemă al Clujului şi al întregii Transilvanii, Cluj Arena a fost gazda unui număr impresionant de manifestări care au reunit milioane de spectatori din toate colţurile lumii.

Astfel, de la data primului eveniment sportiv oficial şi până în prezent, pe arena clujeană s-au derulat peste 250 de meciuri de fotbal, rugby şi fotbal american. Totodată, au avut loc 12 întreceri în domeniul atletismului, dintre care şase ediţii ale Campionatelor Internaţionale ale României, patru ediţii de Campionate Naţionale pentru seniori, tineret, juniori, o ediţie a Campionatelor Balcanice de seniori şi una a Campionatelor Europene pe echipe.

De asemenea, pe Cluj Arena au fost organizate  meciuri ale echipelor naţionale de fotbal şi rugby. În acest sens, se remarcă partidele tricolorilor cu reprezentativele din Spania, Chile, Danemarca sau Muntenegru, cele ale naţionalei de fotbal feminin a României cu Cehia şi Italia.

Stadionul clujean a fost, de altfel, gazda unor competiţii de Liga Campionilor (meciurile campioanei României la fotbal feminin - U Olimpia Cluj) şi Liga Europei (meciurile echipei Pandurii Tg. Jiu).

Cluj Arena a devenit de-a lungul timpului şi cadrul ideal pentru organizarea unor manifestări artistice cu un număr mare de participanţi precum Forza ZU, festivalul Untold, concerte ale unor formaţii şi artişti renumiţi, cum ar fi: Scorpions, Smokie, Roxette, Deep Purple, UB40, Dream Theater, Andrea Bocelli, Depeche Mode, etc.

CITEȘTE ȘI:

Fanii U Cluj, așteptați pe stadion la meciurile din Liga 1. Cât costă biletele și abonamentele

„U” Cluj a dat 9 goluri cu Sănătatea, dar Lincar mai vrea jucători: „Vor mai fi transferuri”

abonare newsletter