Sport

România a mai obținut o medalie de aur la Campionatele Mondiale de canotaj din Cehia

Echipajul feminin de opt plus unu al României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, în ultima probă desfăşurată duminică în competiţia din Cehia.

Echipajul feminin de opt plus unu al României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, în ultima probă desfăşurată duminică în competiţia din Cehia/ FOTO: Facebook - Federatia Romana De Canotaj Echipajul feminin de opt plus unu al României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, în ultima probă desfăşurată duminică în competiţia din Cehia/ FOTO: Facebook - Federatia Romana De Canotaj

 

 


Echipajul feminin de opt plus unu al României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, în ultima probă desfăşurată duminică în competiţia din Cehia.

 


România (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu) a dominat de la început până la sfârşit proba regină a canotajului, fiind cronometrată cu timpul de 06 min 01 sec 14/100, la distanţă de Olanda (06:05.04) şi Canada (06:07.51).

România nu a mai câștigat aurul la această probă din 2017

România nu mai câştigase aurul în această probă la Mondiale din 2017, de la Sarasota (Florida).


În proba masculină de opt plus unu, România (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) s-a clasat pe ultimul loc, şase, cu timpul de 05 min 31 sec 30/100. Marea Britanie s-a clasat pe primul loc (05:24.41), urmată de Olanda (05:25.52) şi de Australia (05:27.72).

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia, vineri prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, sâmbătă prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, iar duminică la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu).


Delegaţia ţării noastre a participat cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi la Mondialele de la Racice, reuşind să califice nouă în finalele pentru medalii. Bilanţul final a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

În clasamentul pe medalii, Marea Britanie a ocupat primul loc, cu 7 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz, urmată de Italia, 5-3-1, şi România, 4-0-0, etc.


Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

 

CITEȘTE ȘI:

România a câştigat aurul în proba masculină de dublu rame la Mondialele de canotaj din Cehia

Ultimele Stiri
abonare newsletter