Sport

Cum a ajuns Anton Petrea să fie antrenorul echipei „U” Cluj? Conducerea clubului: „Am considerat că se potrivește cel mai bine”

Anton Petrea este începând de vineri, 9 iunie, noul antrenor al echipei „U” Cluj. Conducerea clubului a dezvăluit care sunt motivele pentru alegerea făcută.

Anton Petrea împreună cu „U” Cluj în cantonamentul din Slovenia/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Anton Petrea împreună cu „U” Cluj în cantonamentul din Slovenia/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Vineri, 9 iunie, Anton Petrea a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei FC Universitatea Cluj, după plecarea lui Ovidiu Sabău.

 


Radu Constantea, oficialul celor de la Universitatea Cluj a vorbit despre numirea lui Anton Petrea pe banca „Șepcilor Roșii”.

„Am avut întâlniri cu mai mulți antrenori, am făcut o analiză internă, ne-am luat anumite informații despre situația de la Chindia. Până la urmă, am considerat că este antrenorul care se potrivește momentan cel mai bine cu ce ne dorim noi de la stafful tehnic.


Pe final, lucrurile au fost dificile din punct de vedere financiar la Chindia. E important ca jucătorii să fie plătiți (…) A fost o discuție și cu Bergodi. De la început ne-a spus că nu se grăbește să accepte o ofertă, așteaptă oferte din Italia și din zona arabă. Momentan nu ar fi interesat de o colaborare cu un club din România.

Așa cum am stabilit, rămânem în obiectivul de a ne clasa în locurile 7-9”, a declarat Radu Constantea la emisiunea Fotbal Club.


Petrea are în palmares o Cupă a României ca și antrenor principal la FCSB

Anton Petrea și-a început cariera de antrenor principal la startul sezonului 2020/2021, pe banca celor de la FCSB. A încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe prima poziție cu „roș-albaștrii”, însă la finalul play-off-ului echipa sa a terminat campionatul pe poziția secundă. Echipa antrenată de Petrea s-a remarcat prin jocul ofensiv în acel sezon, având cel mai mare număr de goluri marcate (72), cu 15 mai multe față de ocupanta primei poziții, CFR.

Cu Anton Petrea pe bancă, bucureștenii au câștigat, pe 22 iulie 2020, Cupa României.


Petrea a părăsit echipa „roș-albastră” la finalul sezonului 2020/2021, dar a revenit în noiembrie 2021. După ce a încheiat sezonul regular la 14 puncte în spatele celor de la CFR, a reușit un play-off cu opt victorii, fiind din nou foarte aproape de titlu, pe care l-a ratat după un egal cu Voluntari în penultima etapă și o victorie (3-1) cu CFR.

A doua provocare ca antrenor principal pentru Anton Petrea a fost Chindia Târgoviște, echipă pe care a preluat-o în septembrie 2022 de pe ultimul loc în Superliga. A urmat o serie de șase victorii și patru remize în 11 partide, care au dus echipa din sudul țării până pe locul 8, după care problemele financiare ale echipei dâmbovițene au început să își spună cuvântul, iar acest lucru s-a reflectat până la finalul play-out-ului și în clasament.

În ceea ce privește cifrele, cu Anton Petrea pe bancă Chindia a avut a doua cea mai bună medie din campionat la dueluri câștigate, 95 pe meci și un procentaj de 51%.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jucătorii Universității Cluj pleacă în Slovenia. Primul antrenament condus de Anton Petrea

Oficial! „U” Cluj are un nou antrenor după plecarea lui Ovidiu Sabău

abonare newsletter