Sport

Raul, cel mai bun marcator

<p><img src="documente/stories/02_februarie/17_ziua/raul.jpg" border="0" alt="Raul Gonzales" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Atacantul spaniol Raul Gonzalez a devenit marţi seara cel mai bun marcator din istoria cupelor europene.</p> <p>Jucătorul format la juniorii lui Atletico Madrid, transferat încă din tinereţe la rivala „alb-roşilor“, Real Madrid, a devenit marţi seara cel mai bun marcator din istoria cupelor europene, cu 71 de goluri, unul mai mult decât italianul Filippo Inzaghi. Spaniolul a înscris pentru actuala sa echipă, Shalke 04 Gelsenkirchen, în meciul terminat la egalitate, 1-1, deplasare la Valencia.</p> <p>Recordul stabilit de Raul a stârnit însă şi controverse. După unele publicaţii din Vestul Europei, atancatul spaniol l-a egalat pe Filippo Inzaghi, la 70 de goluri, după altele l-a depăşit cu un gol. Divergenţele apar din cauza golului marcat de Raul în Cupa Intercontinentală din 1998 (Real Madrid – Vasco Da Gama 2-1).</p>

Cupa Intercontinentală era o competiţie organizată de UEFA, dar cu caracter mondial (se înfruntau campioana Europei cu campioana Americii de Sud). Astfel că unele publicaţii au contorizat colul marcat de spaniol în meciul respectiv ca fiind în competiţiile europene, altele însă ca fiind în competiţiile intercontinentale.

În orice caz, Raul are şanse să-l depăşească fără dubii pe Inzaghi, întrucât acesta este accidentat şi nu va mai evolua pentru AC Milan în acest sezon. Italianul, în vârstă de 37 de ani (cu 4 mai mult decât Raul), a anunţat că s-ar putea retrage definitiv din activitatea competiţională la finalul acestui sezon, după ce în 2007 s-a retras din echipa naţională a Italiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter