Sport

Trei clujence la națională

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/07/08 handbaliste nationala.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Mihaela Ani-Senocico, Florina Chintoan și Clara Vădineanu, de la vicecampiona „U“ Jolidon Cluj, au fost convocate la echipa națională de către selecționerul Radu Voina.</p>

Pe lângă cele trei jucătoare de la „U“ Jolidon Cluj chemate la echipa mare, Irina Ivan și Ștefania Florea au fost chemate la echipa de tineret, iar Cristina Laslo la lotul de junioare.

Naţionala de handbal femin a României se va reuni în 14 martie, la Drobeta Turnu Severin, cu un lot de 22 de jucătoare, iar după o săptămână de pregătire va disputa cele două partide cu Serbia, din preliminariile CE din 2012. Manşa tur va avea loc în deplasare, în 22 martie, iar cea retur, două zile mai târziu, la Drobeta Turnu Severin.

După două etape disputate în grupa a 2-a a preliminariilor CE din 2012, „tricolorele“ sunt pe primul loc în grupă, cu 4 puncte, urmate de Serbia (4 p), Portugalia şi Grecia (ambele cu 0 p). În primele două meciuri, elevele lui Radu Voina au învins Portugalia, cu 35-24, pe teren propriu şi Grecia, în deplasare, cu 38-18. Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie.

Voina a optat pentru trei clujence

 



Pentru aceste două partide cu Serbia, Radu Voina a chemat și trei componente ale vicecampioanei „U“ Jolidon. Inițial au fost chemate doar centrul Mihaela Ani-Senocico și pivotul Florina Chintoan, dar Melinda Geiger (de la formația germană Thuringer) nu a primit învoire de la club, astfel că selecționerul a fost nevoit să renunțe la ea și să o înlocuiască cu interul Clara Vădineanu. „Cei de la Thuringer au meci în 17 martie şi nu o lasă la lot pe Melinda Geiger. Dacă nu a putut veni de acum, nu se pune problema să vină doar pentru meciuri“, a declarat Radu Voina, conform Mediafax.

Convocări la tineret și junioare

Alte două tinere handbaliste de la „U“ Jolidon, pivotul Irina Ivan și extrema dreaptă Ștefania Florea, au fost convocate la echipa națională de tineret de antrenorul Dumitru Muși. Micile „tricolore“ se vor lupta cu Turcia și Islanda pentru un loc la Campionatul Mondial de tineret care va avea loc în acest an în Cehia. Lotul pregătit de Dumitru Muși se va pregăti în perioada 12-29 martie la Brașov, Sfântu Gheorghe și Baia Mare.

Deasemenea, Cristina Laslo a fost convocata pentru a participa la pregătirile echipei naționale de junioare (sportive născute în 1994-95), care se va pregăti în țara în perioada 12-14 martie, iar apoi va participa la două turnee în Rusia și Ungaria.

Ultimele Stiri
abonare newsletter