Sport

Încep sferturile Ligii Campionilor

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/27/08 27 sferturi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Marți și miercuri se va disputa turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Cel mai interesant și echilibrat duel va fi AC Milan – FC Barcelona.</p>

 

Primele două meciuri din sferturi se vor disputa în marți seara: Benfica – Chelsea și APOEL Nicosia – Real Madrid.


Duelul dintre vicecampioanele Portugaliei și Angliei se anunță unul deosebit de interesant. Benfica nu a mai atins semifinalele Ligii din 1990, în timp ce Chelsea este o prezență obișnuită în această fază în ultimii ani. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit niciodată în meciuri oficiale, însă doi oameni importanți de la londonezi, David Luiz și brazilianul Ramires au fost transferați recent chiar de la Benfica.

Va reuși Roberto Di Matteo, antrenorul interimar al celor de la Chelsea să treacă și de formația lusitană, după ce în optimi a trecut cu greu de Napoli?

Benfica – Chelsea se va disputa pe Estadio da Luz, astăzi de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de Dolce Sport.


Real Madrid a avut noroc la tragearea la sorți a sferturilor. În ciuda faptului că au trecut în optimi de Lyon, cei de la APOEL Nicosia nu pot fi o amenințare serioasă pentru trupa lui Mourinho. Tehnicianul portughez de pe banca „galacticilor“ ar putea lasă Madridul la finalul sezonului, pentru o ofertă din Premier League, campionatul său preferat, însă ar vrea să plece cu fruntea sus și să lase în urma sa câteva trofee în vitrina clubului. La APOEL evoluează Esteban Solari, fratele mai mic al lui Santiago Solari, fost jucător al Realului (2000-2005).

„Fratele meu este un mare suporter al Realului și își dorește ca fosta sa echipă să câștige Liga Campionilor în acest an. Cred însă, că inima sa va bate puțin și pentru APOEL“, a spus Solari de la campioana Ciprului.

Meciul APOEL Nicosia – Real Madrid se va disputa în această seară pe GSP Arena și va fi transmis în direct de TVR 1.

Miercuri, meciuri mai interesante

Cele două întâlniri de miercuri din Liga Campionilor sunt, cel puțin pe hârtie, mult mai interesante decât cele de marți.
AC Milan și Barcelona se întâlnesc din nou, după ce s-au duelat și în faza grupelor. Campioana Italiei a creat mari probleme campioanei Europei, chiar dacă a obținut un singur punct în cele două meciuri (2-2 la Barcelona și 2-3 la Milano). Va fi cu siguranță un duel interesant, întrucât ambele echipe își doresc să câștige Liga. Milan vrea să revină la cârma Europei, după ce a câștigat LC în 2003 și 2007, iar cei de la Barca au șanse mici să mai câștige campionatul intern, astfel că se axează pe competiția europeană. AC Milan – Barcelona se va juca miercuri seara pe San Siro, de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de TVR 1.

Și întâlnirea dintre Olympique Marseille și Bayern Munchen se anunț spectaculoasă. Francezii sunt abia la mijlocul clasamentului în Ligue 1, astfel că doresc să își consoleze suporterii cu un parcurs cât mai lung în LC. Cei de la Bayern, învinși de Inter în finala din 2010, își doresc să ajungă din nou în ultimul act, cu speranța că în acest an ar putea fi ei cei care ridică trofeul deasupra capului. OM – Bayern se va juca miercuri seara, de la 21.45, pe Stade Velodrome și va fi transmis în direct de DolceSport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter