Sport

Real Madrid a câștigat al 15-lea trofeu Champions League după ce a învins Borussia Dortmund cu 2-0

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Wembley din Londra.

Real Madrid a câștigat al 15-lea trofeu Champions League după ce a învins Borussia Dortmund cu 2-/ Foto: Real Madrid C.F. - Facebook Real Madrid a câștigat al 15-lea trofeu Champions League după ce a învins Borussia Dortmund cu 2-/ Foto: Real Madrid C.F. - Facebook

 

 


Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Wembley din Londra.

 


Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a făcut o repriză secundă excelentă, impunându-se prin golurile marcate de Dani Carvajal (74) şi Vinicius Junior (83). Borussia a avut prima ocazie notabilă a partidei, dar Brandt (14) nu a nimerit poarta.

Formaţia din Dortmund a dominat controlat jocul şi a ratat o mare şansă de a deschide scorul prin micuţul Adeyemi (21), scăpat singur spre poartă, însă a intrat în unghi după ce l-a driblat pe Courtois şi a fost blocat de Dani Carvajal.


BVB a mai avut o ocazie uriaşă, însă Fullkrug (23) a trimis în bară, după ce a fost găsit excelent în careu de Maatsen. Adeyemi, a cărui mamă este româncă, a mai irosit o ocazie bună (28), şutul său din unghi fiind apărat de Courtois.

Portarul belgian a mai avut o intervenţie salutară (41), la şutul lui Sabitzer de la distanţă. Campioana Spaniei a început mult mai bine repriza secundă, iar Kobel a avut o intervenţie salvatoare la lovitura liberă executată la vinclu de Kroos (49), aflat la ultimul său meci în tricoul echipei madrilene. La cornerul care a urmat, executat tot de Kroos, Dani Carvajal s-a insinuat la colţul scurt, dar a reluat cu capul peste poartă (49).


Fundaşul dreapta al echipei madrilene i-a dat emoţii din nou lui Kobel (57), cu un şut cu pământul, deviat uşor de Schlotterbeck. Courtois (63) s-a mai remarcat o dată, la lovitura de cap a lui Fullkrug, din plonjon, la centrarea trimisă de Adeyemi.

Real Madrid a controlat ultima parte a meciului

Real Madrid a controlat total ultima jumătate de oră a partidei, în care a şi făcut diferenţa. Vinicius Junior (66) a trimis un şut-centrare, pe care Bellingham nu a reuşit să îl devieze, deşi Kobel a ratat intervenţia, mingea trecând puţin pe lângă poartă.


„Los Blancos” au deschis scorul în min. 74, când Kroos a executat un corner, iar Dani Carvajal a deviat cu capul de la colţul scurt, mai bine decât o făcuse în min. 49.

Bellingham a trecut şi el pe lângă gol (77), împiedicat de intervenţia lui Schlotterbeck, are a deviat mingea în corner. Kobel a apărat şutul lui Kroos (80), din lovitură liberă, după care s-a remarcat şi la mingea expediată în forţă de Camavinga (81). Nici Nacho nu a putut să îl învingă pe Kobel (82), la un alt corner executat de Kroos.

Real Madrid a tranşat soarta finalei în min. 83, când Maatsen a greşit o minge, Bellingham, fostul jucător al Borussiei, a recuperat şi i-a pasat lui Vinicius Junior, care a marcat fără emoţii. De remarcat că jocul a fost întrerupt după numai 25 de secunde, pentru intrarea a patru suporteri pe teren.

Aceasta a fost ultima ediţie a Ligii Campionilor în actualul format. Meciul de la Londra a fost ultimul şi pentru Marco Reus în tricoul Borussiei. Real Madrid deţine recordul de trofee în competiţie (inclusiv Cupa Campionilor Europeni), 15, câştigând ultimele nouă finale pe care le-a jucat. Madrilenii nu au mai pierdut o finală în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent din 1981.

Borussia rămâne cu un trofeu în palmares, după victoria din 1997, de la Munchen, contra lui Juventus (3-1). Echipa din Dortmund a mai jucat o finală, în 2013, chiar pe Wembley, fiind învinsă de altă echipă germană, Bayern Munchen, cu 2-1.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Real Madrid calificată fără emoții mai departe în Champions League. Napoli, pentru prima dată în sferturi

Real Madrid, învinsă pe teren propriu de Barcelona în semifinala Cupei Regelui

abonare newsletter