Sport

România - Bulgaria 0-0. „Tricolorii” au remizat în meciul amical înainte de EURO 2024.

Naţionalele de fotbal ale României şi Bulgariei au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, într-un meci amical jucat pe Stadionul Steaua din Bucureşti, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

Naţionalele de fotbal ale României şi Bulgariei au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, într-un meci amical jucat pe Stadionul Steaua din Bucureşti, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024/ Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook Naţionalele de fotbal ale României şi Bulgariei au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, într-un meci amical jucat pe Stadionul Steaua din Bucureşti, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024/ Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook

 

 


Naţionalele de fotbal ale României şi Bulgariei au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, într-un meci amical jucat pe Stadionul Steaua din Bucureşti, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

 


Tricolorii nu au reuşit să se impună în faţa unei rivale tradiţionale, care nu s-a mai calificat de mult timp la un turneu final.

Echipa României, cu mai puţin de două săptămâni înaintea debutului său la turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), nu a reuşit să impresioneze, ratând şi un penalty în repriza secundă. România a făcut o primă repriză destul de bună, oaspeţii neavând nicio ocazie clară de gol.


Echipa pregătită de Edward Iordănescu a fost aproape de deschiderea scorului în min. 3, când, după o combinaţie frumoasă cu Dennis Man, Răzvan Marin a şutat la colţul scurt, dar portarul Diulgherov a respins.

Man a creat şi el pericol în min. 20, dar şutul său a fost blocat de Alex Petkov.


Denis Drăguş (44) a ratat spectaculos înainte de pauză, reuşind o preluarea de efect, dar a şutat pe lângă poartă.

În debutul reprizei secunde (50), România a primit penalty la un duel între Atanasov şi Stanciu, însă Dennis Man a executat foarte slab şi Diulgherov a respins (51).


Bulgarii aveau șanse să deschidă scorul

Bulgarii au prins curaj după această ratare şi Kolev a avut prima ocazie a oaspeţilor (53), dar Niţă a respins şutul său din întoarcere. Acelaşi Niţă s-a remarcat (58) la şutul lui Marin Petkov.

România a mai avut două încercări ofensive notabile, însă Coman a şutat peste poartă (67), iar mingea trimisă de Hagi (70) nu i-a pus probleme lui Diulgherov.

Ultimul sfert de oră a aparţinut oaspeţilor, care şi-au creat câteva situaţii bune la poarta lui Niţă. Portarul naţionalei României a respins (82) o minge trimisă periculos spre buturile sale de Drăguşin, apoi a reţinut şuturile expediate de Martin Mincev (85) şi Iliev jr (90). România va mai juca un meci de pregătire înaintea EURO 2024, pe 7 iunie, cu Liechtenstein, tot pe Stadionul Steaua (21:00).

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei jucători de la CFR Cluj, în lotul preliminar de la EURO 2024

România va întâlni Ucraina la EURO 2024 și va debuta contra Lituaniei în Liga Națiunilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter