Sport

CFR Cluj, adversară din Belarus în Conference League

CFR Cluj și-a aflat adversara în urma tragerii la sorți din turul 2 preliminar al UEFA Conference League.

CFR Cluj și-a aflat adversara din turul 2 preliminar al UEFA Conference League|Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ  Facebook.com CFR Cluj și-a aflat adversara din turul 2 preliminar al UEFA Conference League|Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ Facebook.com

 

 


CFR Cluj și Universitatea Craiova, reprezentantele României din Conference League, și-au aflat adversarele din turul II al celei de-a treia competiții continentale.

CFR Cluj, adversară din Belarus

„Feroviarii” lui Dan Petrescu se vor duela în turul II cu bielorușii de la Neman Grodno, ocupanta locului secund din campionatul aflat în plină desfășurare. Formația e cotată la 5,43 milioane de euro pe Transfermarkt. Aflată în postura de cap de serie, CFR-ul a evitat adversari complicați și pornește „dubla” manșă în postura de mare favorită. Primul meci dintre CFR Cluj și FC Neman Grodno va avea loc în Gruia. Meciurile vor avea loc pe 25 iulie şi 1 august.


„Primul meci din competițiile europene nu se uită niciodată. Start cu dreptul în Europa! În urmă cu ani, pe 18 iunie 2005, CFR Cluj învingea FK Vetra acasă, scor 3-2, în primul tur al Cupei UEFA Intertoto! Dubla lui Tili-Gol, golgheterul competiției, și penalty-ul transformat de Adi Anca ne-au adus prima victorie europeană din istoria echipei noastre”, a transmis CFR Cluj într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: 
Pe cine ar putea întâlni CFR Cluj în play-off-ul Conference League?

Oltenii își vor afla exact oponentul abia după ce va fi tranșat duelul din primul tur dintre Botev Plovdiv și Maribor. Băieții lui Costel Gâlcă n-au avut norocul ardelenilor, se vor duela fie cu PFC Botev Plovdiv din Bulgaria, fie cu NK Maribor (Slovenia).


Formația slovenă e favorită la prima vedere, dar duelul se anunță extrem de echilibrat. Botev Plovdiv a acces în preliminarii din play-out-ul pentru Conference, adjudecându-și  biletul pentru  Conference în urma unui „baraj”. Echipa e cotată la 11,93 milioane de euro pe Transfermarkt. De partea cealaltă, Maribor e  vicecampioana din Slovenia și e cotată la 9,6 milioane de euro. 

În cazul în care va fi eliminată din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, FCSB o va întâlni pe pierzătoarea dublei Flora Tallin (Estonia) – NK Celje (Slovenia).


FCSB a apărut și în urnele tragerii la sorți din Conference League, după ce anterior își aflase viitoarea adversară din turul II al Ligii (Maccabi Tel Aviv).  În cazul în care roș-albaștrii ar fi eliminați de AC Virtus, campioana din San Marino, în turul I al UCL, campioana României ar „retrograda” în turul II al Conference. Unde ar da fie peste Flora Tallin din Estonia, fie peste Celje din Slovenia.

În cazul în care va părăsi turul I din Europa League, unde se duelează cu maghiarii de la Pakski, Corvinul, deținătoarea Cupei României, ar da în turul II din Conference peste ciprioții de la AEK Larnaca, vicecampioană în ultimul sezon din Cipru. Hunedorenii vor juca „dubla” cu Paksi pe 11 și 17 iulie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pe cine ar putea întâlni CFR Cluj în play-off-ul Conference League?

Ultimele Stiri
abonare newsletter