Sport

Mihai Silvășan, antrenorul echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca a vorbit despre cât de importantă este educația atât în viața de zi cu zi, cât și în viața profesională.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca, a vorbit despre cât de importantă este educația în meseria sa.

| Foto: U-BT Cluj-Napoca - Instagram | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Instagram

 

 


Mihai Silvășan, antrenorul echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca, a fost invitat la Sport Talks, unde a vorbit despre cât de importantă este educația în meseria sa.

 


Cu prilejul Sports Festival, ediția 2024, organizatorii au realizat un podcast, Sports Talks, pentru a afla totul despre motivație din perspectiva sporturilor de performanță sau a oamenilor implicați în fenomenul sportului. În cadrul podcast-ului mai sunt invitați și psihologi, nutriționiști, oameni de business, dar și fani.

Unul dintre cei mai implicați oameni ai sportului clujean este Mihai Silvășan, antrenorul echipei de baschet U-BT, echipă ce a reușit pentru a șasea oară să ocupe titlul de „Campioana României”. Antrenorul de la U-BT a povestit în cadrul podcast-ului despre cât de importantă este educația în evoluția antrenorilor și jucătorilor din sportul românesc.


Silvășan spune că trebuie să fii extrem de pregătit atât ca și om, cât și ca antrenor în momentul în care apari în fața echipei tale, iar această pregătire nu poate avea loc dacă nu studiezi. De asemenea, acesta spune că educația informală este mult mai importantă pentru el decât cea formală, explicând că te poți pregăti de unul singur prin a asculta și a citi tot ce ție ți se pare interesant.

„Ideea de bază este că trebuie să fii pregătit. Când ajungi în fața jucătorilor ca om, ca antrenor, trebuie să fii extrem de pregătit și ca să fii pregătit nu poți decât studiind. Eu cred foarte mult în educație, educația informală mai mult decât cea formală. Faptul că citești, faptul că asculți podcasturi, faptul că te documentezi din diferite surse nu poate decât să te facă mai bun. Îmi doresc foarte mult să fiu mai bun și asta mă face să nu fug de educație, să citesc și să ascult tot ce mi se pare interesant și tot ce cred eu că mă poate ajuta, printre care și psihologia.”, a declarat Mihai Silvășan în cadrul Sports Talks


Este Silvășan mulțumit de sezonul trecut?

Mihnea Măruță, moderatorul discuției cu Mihai Silvășan, l-a întrebat pe acesta dacă este mulțumit sau fericit de sezonul trecut.

„Mulțumit și fericit. Însă cu cât ne îndepartăm mai mult de finalul sezonului, cu atât gândurile noastre și ale mele implicit, merg spre următorul sezon. Experiența din ultimul sezon a fost minunată, atât pentru echipă, cât și pentru suporterii noștri, evident. Ne-am bucurat împreună, în puține momente ne-am și întristat împreună, însă per total, a fost o experiență extraordinară, un sezon reușit.”, povestește Silvășan.


De asemenea, Mihai Silvășan a mai povestit și de presiunea pe care o resimte echipa de la sezon la sezon.

„În campionatul național și în Cupa României, toți se așteaptă să câștigăm. Practic, e ceva normal. E un lucru pe care trebuie să-l realizăm. Suntem într-un club unde obiectivele sunt mari, așteptările sunt mari și din punct de vedere al suporterilor și nu numai, câștigarea titlului național și al Cupei României e ceva normal”, a declarat antrenorul.

Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj, va susține un masterclass la Congresul Antrenorilor din Euroligă, din Atena

Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj: „Ca la orice trofeu câștigat, suntem fericiți”

Ultimele Stiri
abonare newsletter