Sport

Echipa națională, întâmpinată de sute de fani la întoarcerea în țară. Stanciu: „Voi ați fost primul jucător al echipei”

Echipa națională a României s-a întors joi, 4 iulie, în țară la ora 01:00 și a fost întâmpinată de sute de suporteri îmbrăcați în tricouri galbene și fluturând tricolorul.

Echipa națională, întâmpinată de sute de fani la întoarcerea în țară | Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook Echipa națională, întâmpinată de sute de fani la întoarcerea în țară | Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook

 

 


Avionul tricolorilor trebuia să aterizeze pe aeroportul din Otopeni la ora 23:20, dar din cauza unei probleme tehnice a plecat cu întârziere și„ Tricolorii” au ajuns la ora 01:00 în țară.

 


Jucătorii echipei naționale au ajuns pe stadionul de la Mogoșoaia în jurul orei 01:45, unde sute de fani au scandat „România, România” și „Suntem mândri de voi!”

Nicolae Stanciu a transmis mulțumiri suporterilor și a precizat că fanii au fost jucătorul principal la EURO 2024.


„Vă mulțumim din suflet pentru susținerea voastră, am simțit-o, știm că ați fost alături de noi. Iar să vă vedem aici la ora asta în noapte este totul pentru noi. Observ mulți copii și ne bucurăm pentru că vrem să fim modele de urmat pentru copiii României. Ne bucurăm că sunt aici, că ne iubesc și cresc cu această generație și cu rezultatele pe care le-am obținut după o lungă perioadă de timp. Voi ați fost primul jucător al echipei naționale, nu al 12-lea. Și pentru asta vă mulțumim”, a declarat Stanciu.

Antrenorul naționalei a fost  apreciat la cote maxime

Suporterii au arătat iubire și față de selecționerul naționalei, Edward Iordănescu, scandând „Edi nu pleca!”. Iordănescu a pus accentul pe suportul necondiționat al fanilor pe tot parcursul prezenței tricolorilor la EURO 2024.


„Eu am emoții specifice înainte de meci, dar acum emoțiile mă copleșesc mai mult decât înaintea oricărui meci. Vă mulțumesc în numele familiei echipei naționale, a acestei «Generații de suflet». Nici nu vă imaginați cât de mult a contat pentru băieți, pentru noi toți, suportul vostru. Și vă asigur că au dat totul pe teren în mod special pentru voi și pentru copii României. Să dea Dumnezeu ca în viitor, român cu român împreună, să fim puternici și mândri că suntem români. Și să credem că atunci când suntem uniți și credem în visul nostru întotdeauna avem o șansă în plus”, a transmis Edward Iordănescu.

Doar 16 din cei 26 de jucători ai naționalei au ajuns la București. Ceilalți au plecat ori în vacanță, ori s-au întors la cluburile de care aparțin pentru a se pregăti pentru noul sezon competițional.


Tot parcursul tricolor în EURO 24 a readus românii cu sufletele aproape de echipa națională și de acest sport.
Următoarele meciuri ale naționalei sunt programate în luna septembrie a acestui an. În prima etapă a Grupei C2 din Liga Națiunilor, ediția 2024/2025, România va întâlni Kosovo, în deplasare, la 6 septembrie, iar pe 9 septembrie va juca pe teren propriu împotriva Lituaniei.

Articol scris de Aurel Constantin-Bîrliba

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Tricolorii” se întorc cu întârziere în țară de la EURO 2024. Probleme tehnice cu avionul naționalei de fotbal.

România pierde dramatic în optimile EURO 2024 și părăsește competiția

Ultimele Stiri
abonare newsletter