Sport

EURO 2024: Câți bani va încasa în total România în urma participării la Campionatul European de Fotbal

În urma participării la Campionatul European de Fotbal - EURO 2024, România va încasa în total 12.250.000 de euro.

Câți bani va încasa în total România în urma participării la Campionatul European de Fotbal | Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook Câți bani va încasa în total România în urma participării la Campionatul European de Fotbal | Foto: Echipa națională de fotbal a României - Facebook

 

 


România a participat în acest an la Campionatul European de Fotbal, desfășurat în Germania, fiind învinsă de Olanda în optimile de finală

 


„Tricolorii” au reușit să-și asigure 9.250.000 de euro prin prezența în prima fază a competiției, suma ce le-a fost acordată tuturor echipelor selecționate. Mai mult, pentru meciul victorios împotriva Ucrainei, România a încasat un milion de euro, urmând ca pentru remiza cu Slovacia, naționala noastră să încaseze 500.000 de euro. 

CITEȘTE ȘI:
România, pregătită pentru debutul la EURO 2024. Câți bani pune UEFA la bătaie pentru Campionatul European de fotbal.

Faptul că s-au calificat în optimile de finală, le-a adus „Tricolorilor” încă 1.500.000 de euro, suma totală care a ajuns în conturile Federației Române de Fotbal în urma participării la EURO 2024 fiind de 12.250.000 de euro. 
 


În prezent, Spania este echipa care și-a asigurat cei mai mulți bani de la debutul EURO 2024 - 16.250.000 de euro, fiind urmată de Germania cu 15.750.000 de euro. 

Echipele calificate în semifinale vor fi recompensate cu câte 4 milioane de euro, în timp ce finalista va fi răsplătită cu 5 milioane de euro, iar viitoarea campioană a Europei va încasa 8 milioane de euro.


Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Echipa națională, întâmpinată de sute de fani la întoarcerea în țară. Stanciu: „Voi ați fost primul jucător al echipei”

România pierde dramatic în optimile EURO 2024 și părăsește competiția

Ultimele Stiri
abonare newsletter