Sport

Grupă „de foc” pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup. Cine sunt adversarii clujenilor?

Vineri a avut loc la Barcelona tragerea la sorți pentru grupele viitorului sezon din 7Days EuroCup. Echipa lui Mihai Silvășan a fost repartizată în grupa B.

Grupă „de foc” pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup | Foto: EuroCup - YouTube Grupă „de foc” pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup | Foto: EuroCup - YouTube

 

 


Echipa de baschet masculin, U-Banca Transilvania, va participa, pentru cel de-al treilea an consecutiv, la BKT EuroCup, unde „studenții” noștri se vor întrece în a doua competiție ca valoare. Primele meciuri se vor disputa în perioada 24-25 septembrie, iar sezonul regulat se va încheia pe 5 februarie. 

 


Jucătorii noștri au avut un sezon european de excepție, reușind performanța de a încheia pe locul secund în gura B. În acest fel, U-BT Cluj a mers direct în sferturile de finală. 

Un alt factor impresionant a fost publicul clujean care a reușit să atingă cea mai mare medie de spectatori, în timp ce la nivelul jucătorilor, Emi Cățe și Patrick Richard au fost aleși în a doua echipă ideală a întrecerii. 


Având în vedere aceste performanțe, U-BT nu putea să lipsească de la viitoare ediție BKT EuroCup, unde vor face parte dintr-o grupă „de foc”. 

Iată celelalte 9 echipe repartizate în grupa B:


Valencia Basket (Spania)
Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Israel)
JL Bourg-en-Bresse (Franța) 
Turk Telekom Ankara (Turcia) 
Umana Reyer Veneția (Italia)
Aris Midea Salonic (Grecia) 
7bet-Lietkabelis Panevezys (Lituania)
Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia)
Veolia Towers Hamburg (Germania)

Echipele din cele două grupe se vor duela între ele tur-retur, iar la finalul sezonului regulat, primele două clasate din fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală, în timp ce formațiile clasate pe locurile 3-6 vor juca în optimile de finală. Noul sezon al EuroCup e programat să înceapă în 24 septembrie.


Grupă „de foc” pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup | Foto: EuroCup - YouTube 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atmosferă incendiară pe BTarena! U-BT a câștigat primul meci din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca a vorbit despre cât de importantă este educația atât în viața de zi cu zi, cât și în viața profesională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter