Sport

„U” Cluj anunță o nouă mutare! Atacantul Vladislav Blănuță va evolua în echipa lui Neluțu Sabău.

Atacantul Vladislav Blănuță, de la FCU Craiova, va evolua în echipa Universității Cluj.

„U” Cluj face o nouă mutare. „Bun venit, Vladislav Blănuță!”|Foto: FC Universitatea Cluj Facebook.com „U” Cluj face o nouă mutare. „Bun venit, Vladislav Blănuță!”|Foto: FC Universitatea Cluj Facebook.com

 

 


FC Universitatea Cluj anunță o nouă mutare, menită să-i întărească compartimentul ofensiv. 

Atacantul Vladislav Blănuță (22 de ani) va evolua pentru „U” timp de un sezon, venind sub formă de împrumut de la FC U Craiova 1948.


„Bun venit, Vladislav Blănuță!”, au notat cei de la „U” Cluj în mesajul de întâmpinare a tânărului atacant. Anterior, echipa lui Neluțu Sabău anunța că a semnat un contract cu Ștefan Andrei (21 de ani), jucător testat de către staff-ul tehnic în cantonamentul din Austria.

CITEȘTE ȘI: 
„U” Cluj își întărește echipa. Fundașul Ștefan Andrei va evolua în lotul „Șepcilor Roșii”.

Venit de peste Prut, Vladislav Blănuță a luat contact cu fotbalul în Cehia, trecând și prin academia celor de la Slavia Praga. A mai evoluat la nivel de juniori pentru Rapid București și Pescara.


La nivel juvenil a câștigat Supercupa Italiei la categoria Primavera 2 în sezonul 2020/2021 cu Pescara. A debutat la nivel de seniori pentru clubul italian în sezonul 2020/2021 într-un meci de Seria B. În total, a strâns șapte prezențe în tricoul celor de la Pescara.

Un nou capitol în fotbalul românesc

În septembrie 2022, Vladislav Blănuță a luat primul contact cu fotbalul românesc, semnând cu FC U Craiova 1948. A fost unul dintre cei mai buni tineri jucători în ultimul sezon, marcând opt goluri pentru formația din Bănie în 31 de partide de campionat.


De altfel, Blănuță a jucat în două partide din calificările EURO U21 pentru România.

Înainte de deschiderea noului sezon din Superliga, FC Universitatea Cluj continuă să-și întărească echipa, în urma transferurilor făcute în ultima perioadă. 


Sâmbătă, 13 iulie, FC Universitatea Cluj va întâlni, în deplasare, campioana FCSB, în debutul noului sezon al Superligii de fotbal.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj își întărește echipa. Fundașul Ștefan Andrei va evolua în lotul „Șepcilor Roșii”.

Vineri începe noul sezon al Superligii 2024-2025. Meciurile așteptate de clujeni: FCSB – „U” Cluj și CFR Cluj – Dinamo. Programul primei etape.

abonare newsletter