Sport

România, cu Șomăcescu și Lăpuște pe teren, câștigă Campionatul European U20 – Divizia B!

România, cu Tudor Șomăcescu și David Lăpuște pe teren, a câștigat Campionatul European U20 - Divizia B.

România, cu Șomăcescu și Lăpuște pe teren, câștigă Campionatul European U20 – Divizia B | Foto: U-BT Cluj - Facebook România, cu Șomăcescu și Lăpuște pe teren, câștigă Campionatul European U20 – Divizia B | Foto: U-BT Cluj - Facebook

 

 


România, Tudor Șomăcescu și David Lăpuște pe teren, a câștigat Campionatul European U20 - Divizia B, cei doi baschetbaliști de la U-Banca Transilvania fiind printre cei mai importanți jucători din lotul lui Tine Spasev. 

 


Duminică seară, naționala U20 a României a reușit să câștige Campionatul European - Divizia B, care s-a desfășurat la Pitești și Mioveni, „tricolorii”depășind reprezentativa similară a Ucrainei, cu un scor de 80-58. 

La această performanță istorică au contribuit și Tudor Șomăcescu și David Lăpuște, doi baschetbaliști din echipa U-Banca Transilvania, care au fost printre cei mai importanți jucători din lotul lui Tine Spasev. Astfel, Șomăcescu a a contribuit în finală cu 7 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții. Tot 7 pase decisive a adăugat și David Lăpuște, care a mai izbutit 4 puncte și 2 recuperări.


De altfel, David Lăpuște a terminat turneul cu medii de 12.0 puncte, 3.4 recuperări și 3.1 pase decisive, în vreme ce Tudor Șomăcescu s-a evidențiat prin statistici de 10.9 puncte, 3.9 pase decisive și 2.7 recuperări. Ambii au jucat în toate cele 7 meciuri ale României.

Echipa națională a României le-a învins în drumul spre medaliile de aur pe Estonia, Georgia, Albania, Bulgaria, Ungaria și Finlanda în semifinale. Calificarea în marea finală a marcat totodată accederea României în Divizia A. 


La final, Dragoș Lungu, fostul baschetbalist U-BT Cluj-Napoca, a fost ales în echipa ideală a turneului și a primit titlul de MVP.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

U-BT a adus un baschetbalist de la Hapoel Ierusalim. Zach Hankins este noul pivot al echipei.

U-BT Cluj-Napoca își ia „adio” de la un alt jucător! Eduard Roschnafsky a încheiat contractul cu echipa din Cluj!

abonare newsletter