Sport

U-BT a adus un baschetbalist de la Hapoel Ierusalim. Zach Hankins este noul pivot al echipei.

U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer! Este vorba despre Zach Hankins, care evoluează pe poziția de pivot.

U-BT a adus un baschetbalist de la Hapoel Ierusalim | Foto: Basketball Champions League - Facebook U-BT a adus un baschetbalist de la Hapoel Ierusalim | Foto: Basketball Champions League - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania a realizat un nou transfer! Este vorba despre Zach Hankins, care evoluează pe poziția de pivot. Acesta măsoară 2,11 metri și este originar din Charlevoix, Michigan.

 


Hankins sosește la U-Banca Transilvania de la Hapoel Ierusalim, acolo unde a activat în ultimii doi ani. Pivotul american a absolvit colegiul Xavier, apoi a evoluat în NBA Summer League pentru Philadelphia 76ers. Nu a prins un contract în NBA, astfel că și-a început cariera în Europa, la CEZ Nymburk. 

Ulterior, în 2020 s-a transferat la Maccabi Rishon LeZion, iar în stagiunea 2021-2022 a jucat la Birmingham Squadron, în Marea Britanie. Hankins a avut parte și de o experiență exotică în 2022, din moment ce a petrecut câteva luni la Mets de Guaynabo din Puerto Rico. 


Cele mai importante performanțe ale carierei le-a izbutit în Israel, alături de Hapoel Ierusalim. Astfel, alături Hapoel a câștigat de două ori Cupa Israelului, în dauna galonatei Maccabi Tel Aviv. Totodată, a fost desemnat MVP al campionatului israelian în 2023. 

Zach a impresionat în Basketball Champions League, fiind ales în 2023 în echipa ideală a competiției. De asemenea, în stagiunea precedentă a bifat medii de 12.5 puncte, 8.3 recuperări și 1.5 pase decisive.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Programul lui U-BT Cluj-Napoca în EuroCup. Meciurile încep în septembrie.

U-BT Cluj-Napoca își ia „adio” de la un alt jucător! Eduard Roschnafsky a încheiat contractul cu echipa din Cluj!

Ultimele Stiri
abonare newsletter