Sport

Din NBA, direct la U-BT Cluj. Zavier Marquis Simpson este noul conducător de joc al echipei.

U-BT Cluj a rezolvat problema conducătorului de joc. Campioana României a bătut palma cu Zavier Marquis Simpson.

Din NBA, direct la U-BT Cluj. Zavier Marquis Simpson este noul conducător de joc al echipei. | Foto: Zavier Simpson - Facebook Din NBA, direct la U-BT Cluj. Zavier Marquis Simpson este noul conducător de joc al echipei. | Foto: Zavier Simpson - Facebook

 

 


U-BT Cluj a rezolvat problema conducătorului de joc. Campioana României a bătut palma cu Zavier Marquis Simpson.

 


Despre Zavier Marquis Simpson

Are 27 de ani, este născut pe 11 februarie 1997 și măsoară 1.83 metri. Zavier este originar din orașul Lima, statul Ohio, și a absolvit colegiul Michigan. În colegiu a fost numit de două ori în Second-Team All-Big Ten și s-a regăsit, în 2019, în cea mai bună echipă defensivă a conferinței Big Ten. 

În noiembrie 2020, baschetbalistul a semnat un contract cu Los Angeles Lakers, apoi și-a continuat cariera în G-League, la Oklahoma City Blue. În cele din urmă, Zavier a făcut pasul spre NBA în primăvara lui 2022, semnând un angajament cu Oklahoma City Thunder. El s-a remarcat încă de la debutul consemnat împotriva celor de la Portland Trail Blazers, când a izbutit 10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 2 capace. Conducătorul de joc a mai făcut meciuri bune împotriva lui Utah Jazz și Los Angeles Clippers, totalizând 4 apariții în maioul celor de la City Thunder, cu statistici de 11.0 puncte, 7.5 pase decisive și 5.3 recuperări.


CITEŞTE ŞI
Jucător cu 10 meciuri în NBA, noua achiziție a U-BT Cluj

Totodată, Simpson a mai jucat pentru z, Grises de Humacao (Puerto Rico) și Motor City Cruise (G-League), în sezonul precedent. Zavier a fost unul dintre cei mai productivi jucători din ediția anterioară a G-League, contabilizând medii de 19.5 puncte, 8.3 pase decisive și 4.8 recuperări.

Drept urmare, în primăvară a fost din nou ales de către o franciză din NBA, și anume Memphis Grizzlies. Noul conducător de joc a evoluat în 7 meciuri disputate în ultima parte a stagiunii și a strâns statistici de 6.0 puncte, 3.6 pase decisive și 2.9 recuperări.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Shaquille O'Neal, la Electric Castle. A mixat în tricoul U-BT Cluj.

U-BT a adus un baschetbalist de la Hapoel Ierusalim. Zach Hankins este noul pivot al echipei.

abonare newsletter