Sport

Mircea Lucescu, noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României

Mircea Lucescu este noul antrenor al echipei naționale a României.

Mircea Lucescu, noul antrenor al echipei naționale de fotbal a României|Foto: dynamo.kiev.ua Mircea Lucescu, noul antrenor al echipei naționale de fotbal a României|Foto: dynamo.kiev.ua

 

 


În urma unei discuții cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, care a durat mai bine de patru ore, Il Luce și-a dat acordul să preia echipa națională, potrivit Golazo.ro

„Il Luce”, la națională

Lucescu, în vârstă de 79 de ani, revine pe banca echipei naționale după o pauză de 38 de ani. Mircea Lucescu a acceptat oferta Federației Române de Fotbal, după ce Edi Iordănescu nu dorit să continue contractul, în urma participării la EURO 2024. 


CITEȘTE ȘI: 
Hagi a refuzat postul de selecţioner al echipei naţionale a României. „A fost una din cele mai dificile decizii din întreaga carieră”.

De asemenea, Gheorghe Hagi, prima variantă pe lista FRF, a refuzat oferta săptămâna trecută.

Luni, Mircea Lucescu a mers la sediul FRF, unde a discutat preț de câteva ore cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.


Și-a anunțat retragerea din fotbal, dar nu de la echipa națională

În noiembrie 2023, Mircea Lucescu anunța că demisionează de la echipa de fotbal Dinamo Kiev și că se retrage din fotbal definitiv.

CITEȘTE ȘI: 
Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev. Antrenorul român și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal. „A fost ultimul joc”

Lucescu o antrena pe Dinamo Kiev din vara anului 2020 şi a avut contract până la finalul sezonului trecut. În primul său sezon la Dinamo Kiev, Lucescu a câştigat toate trofeele interne - titlul de campion, Cupa şi Supercupa Ucrainei.


Mircea Lucescu a pregătit-o pe Şahtior Doneţk între 2004 şi 2016. Cu el la cârmă, echipa din Doneţk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. O menţiune specială pentru tehnicianul român este câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

„Sunt extrem de pasionat și motivat”

După ce a plecat de la Dinamo Kiev, Lucescu este gata să dea totul pentru echipa națională de fotbal a României. 


„Sunt extrem de pasionat și motivat”, a declarat recent Mircea Lucescu, potrivit sursei citate. 

Lucescu revine pe banca echipei naționale a României după aproape 4 decenii. El a plecat de la națională în toamna lui 1986, după ce o condusese timp de cinci ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Hagi a refuzat postul de selecţioner al echipei naţionale a României. „A fost una din cele mai dificile decizii din întreaga carieră”.

Edi Iordănescu a părăsit echipa națională de fotbal: „Va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc şi în viitor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter