Sport

Sportivii români încheie cursa victoriilor la Jocurile Olimpice de la Paris cu 9 medalii. Locul ocupat în clasamentul pe medalii.

România a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint şi două de bronz.

România a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu nouă medalii|Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român-Facebook România a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu nouă medalii|Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român-Facebook

 

 


Sportivii români au cucerit nouă medalii la ediția de vară a Jocurilor Olimpice 2024

Duminică, România și-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice 2024, în urma probei de maraton feminin, susținută de Delvine Relin Meringor, care s-a clasat pe locul 7. Joan Chelimo, cealaltă reprezentantă a României care a luat startul în cursa de maraton, a abandonat.


Olimpicii români obțin 9 medalii

Echipa României de la JO 2024 a obținut trei medalii de aur, patru medalii de argint şi două medalii de bronz, și se plasează pe locul 23 în clasamentul pe medalii. 

CITEȘTE ȘI: 
Victorie ULUITOARE a lui David Popovici! AUR în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris

„Sportivii români v-au simțit alături, le-ați transmis energie pozitivă și gândurile bune au ajuns la sufletul lor! Au simțit sprijin și atunci când nu au reușit să atingă podiumul.


Victoriile lor sunt ale României! Pentru că, la această ediție a Jocurilor Olimpice Paris 2024 am fost toți pentru 1, toți pentru Team România!”, a notat Comitetul Olimpic și Sportiv Român în mesajul publicat pe pagina de Facebook

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).


Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

CITEȘTE ȘI: 
Verdict TAS. Ana Bărbosu a obținut medalia de bronz, iar Sabrina Voinea a urcat pe locul 4.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol, în urma deciziei TAS.


Team România a fost formată din 106 sportivi, care au evoluat la Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august), la 18 sporturi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au început oficial. Nadia Comăneci, la ceremonia de deschidere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter